• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
`Halkın işyerlerini ateşe verenleri lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, yaptığı açıklamayla önceki gün 32 işyerinin PKK yandaşları tarafından ateşe verilmesini sert bir dille kınadı.
 
PKK/BDP yandaşlarının Abdullah Öcalan`ın 9 Ekim`de Suriye`de çıkarılışının yıldönümünü bahane ederek Cizre Mezbahana sokaktaki semt Pazar yerini ateşe verdiği ifade edilen açıklamada, "Halka zorla kepenk kapattırıp onları mağdur etmek yetmezmiş gibi bu sefer işyerlerini yakıp küle çevirdiler. Malum zihniyetin kuruluş felsefesi yakmak, yıkmak, öldürmek ve her yönüyle talan etmektir." denildi.
 
"Apo Bahane,  maksat bayramı boykot etmektir"
"Bahane Apo maksat bayramı boykot etmektir" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Hiç bir insani ve İslami değer tanımayan bu mürtet zihniyet bütün bir geçmişinin şahadetiyle bunu doğrulamaktadır. 70 yılda yapmak istedikleri şeyi Kemalist zihniyetin Müslüman Kürt halkına yapamadığı zulmü ve haksızlığı, Şamanist zihniyetin uzantısı olan Marksistlerin 7 yılda yaptıkları inkâr edilmez bir gerçektir. Artık alnı açık başı dik bir şekilde Doğu, Güneydoğuda yani Kürdistan coğrafyasında `biz laikliğin teminatıyız. Sistemin sigortasıyız` diyebilecek kadar değerlerinden uzaklaşan ve Kürt halkına ihanet eden bir taşeron örgütüdür. Hele hele İslami değerleri hiçe sayan bu mülhit anlayış, fırsat gördükçe ıslama saldırmış ve ilahi değerleri yok etmeye çalışmıştır.
 
Yaklaşık birkaç yıldır dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramlarını boykot ediyor ve Müslüman Kürt halkının bu bayramlardan vazgeçmeleri için büyük bir mücadele veriyorlar. Her yıl kutlanan İslami bayramlardan Müslüman Kürt halkını uzaklaştırmak için bayramlar öncesi halka şiddet uygulayarak ya da şeytanca bir bahane bulup hüzünlüyüz bayram yapamayız. Kürtlerin bayramı Newroz`dur şeklinde şeytanlıklarını devam etmektedirler. Önümüzdeki kurban bayramını boykot etmek için bu seferki planları Cizre`deki semt pazarını ateşe vermekti. Gözlerini kırpmadan yaşamını idame ettirmeye çalışan esnafın toplam 32 işyerini ateşe verdiler. Ekseri fakir ve fukaranın ticarette mesken ettiği semt pazarını tümüyle kül etiler. Yapılan bu vahşet sadece Müslüman Kürt halkına yapılan zulmün son halkasıdır.
 
"İşini-aşını ateşe vererek mazlum Kürt halkını sefalete mahkûm ediyorlar"
Kürt halkına özgürlük vaatleriyle kendini kabul ettirmeye çalışan yapı maalesef her yönüyle rengini ortaya koymuştur. Kürt halkının özgürlüğü değil özgürlüklerini ellerinden almaya çalıştığı şüphesi kalmamıştır. Onun için işini-aşını ateşe vererek adete mazlum Kürt halkını sefalete mahkûm ediyorlar." ifadelerine yer verildi.
 
Malum mülhit anlayışın Kürt halkına verecekleri fazla bir sermayeleri olmadığı için fırsat eldeyken arkalarında enkaz bıraktığı dile getirilen açıklamada son olarak, "İslam`dan uzak ve Kürt halkını değerlerinden uzaklaştırarak yeni bir çizgide bir ulus yaratmaya çalışan yapıyla artık bu işin olmayacağı şüphesi kalmamıştır. Onun için batıdaki Şamanistlerle el ele vererek Müslüman Kürt halkının inancına hakaret ediyor ve malını ateşe veriyor. Mazlum halkın işyerlerini ateşe verenleri kınıyor ve lanetliyoruz." (Abit Dündar - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir