• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Balyoz Hakimi, Hizbullah Davası Hakimi Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hürriyet`in hukukçu yazarı Taha Akyol, bugünkü köşesini Yargıtay`ın Balyoz Darbe planı davası ilei lgili verdiği kararı değerlendirdi.

"BALYOZ davasında Yargıtay’ın verdiği kararı, hukuken iyi analiz etmek gerekir." ifadeleriyle yazısına başlayan Akyol, kararı veren hakimlerle uğraşmanın doğru olmadığını belirtti. Akyol, hakimlerle ilgili şu bilgileri okurlarıyla paylaştı: "Yargıtay kararını veren 9. Ceza Dairesi’nin başkanı 18 yıldır, üyelerden biri 15 yıldır, biri de 12 yıldır Yargıtay’da tetkik hâkimi ve üye olarak çalışan yargıçlardır.
Açıkçası, 2010 referandumundan sonra Yargıtay’a gelmiş isimler değildir.

Diğer üyelerden biri “Büyük Hizbullah davasını sonuçlandıran hâkim”dir. Beşinci üye de kıdem ve kararlarıyla saygın bir yargıçtır.

28 Şubat davasının hâkimlerini tahliye kararları veriyor diye, Balyoz davasının mahkeme ve Yargıtay hâkimlerini ise tahliye kararı vermiyor, beraat ettirmiyor diye suçlamak çıkar yol değildir."

Hukuki incelemeler ara başlığı altından Balyoz ve Ergenekon davalarına “karşı devrim” diye bakmanın ve siyasi ajitasyonlar yapmanın hiçbir hukuki anlamı yoktur diyen Akyol, "Karşı devrim kavramının siyaset bilimi açısından da yanlış olması ayrı bir konu." diye yazdı.

Hatırlanacağı üzere Yargıtay, Ocak 2011`de Ceza Muhakemesi Kanunu`nun 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye edilen Hizbullah Ana Davası sanıkları hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı jet hızıyla onamıştı. (Hürseda Haber)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir