• DOLAR 32.263
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2423.815
  • ...
Kahire'de " ateşkes ve esir takası" görüşmesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki işgalci zulmünün durdurulması için yeni bir adım daha atıldı. Hamas heyeti, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil ile Kahire'de Gazze Şeridi'nde ateşkes ve işgal rejimi ile esir değişimi konularını görüştü.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada Hamas heyetinin, ulusal taleplerini ifade ederken "İsrail'in saldırılarını tamamen sonlandırmasını, Gazze Şeridi'nden çekilmesini, zorla yerinden edilen Filistinlilerin rahatça evlerine dönmesini, Filistinlilere yardım ve yeniden yapılanmanın başlamasını sağlayacak bir anlaşma" talep etti.

Hamas'ın, Filistinlilere karşılık İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içeren bir esir takası anlaşmasının yapılması konusunda da istekli olduğunu ifade etti. 

Heyet,  Hamas'ın, tüm Filistinli gruplarla ulusal hedeflere ulaşılması, başkenti Kudüs olan tam egemen Filistin devletinin kurulması, Filistinlilerin yurtlarına dönmesi ve kendi kaderlerini tayin etme hakkına haiz olması konusundaki ısrarını dile getirdi.

İşgal rejiminin baş istihbarat örgütü Mossad'ın direktörü David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) başı Ronen Bar da Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi müzakerelerinin yeni aşamasını görüşmek üzere Kahire'ye seyahat ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir