• DOLAR 32.291
  • EURO 35.186
  • ALTIN 2522.73
  • ...
Bakan duyurdu: Tatilin ilk günü yollar kan gölüne döndü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya Bayram tatilinin ilk günü meydana gelen trafik kazalarında 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bayram tatilinin ilk gününde 651 trafik kazasının meydana geldiğini açıklayan Yerlikaya, bu kazalarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini bin 47 kişininse yaralandığını belirtti.

"Hayatla yarışılmaz" ifadesini kullanan Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları ifade etti.

"9 günlük Bayram Tatili için yolculuklar başladı. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri alıyor, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor.

Bayram tatilinin 1. günü 6 Nisan 2024 Cumartesi tarihinde 24 saatlik sürede:65️1️ trafik kazası meydana geldi. 411 bin 588 araç denetlendi. 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 9️ vatandaşımız hayatını kaybetti. 1️047 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım: HAYATLA YARIŞILMAZ."

Bu haberler de ilginizi çekebilir