• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
`Adeviyye`nin sessiz tanıkları olmayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Manisa`da Memur Sen Konfederasyonu`na bağlı Genç Memur Sen, Mısır`daki askeri cuntanın yönetime el koymasının yüzüncü gününde Rabia Platformu ile Manisa`daki STK`ların ve HÜDA PAR`ında (Hür Dava Partisi) destek verdiği, darbeleri kınama eylemi yapılarak basın açıklaması yapıldı.

 Manolya Meydanı`nda toplanan grup, basın açıklamasına darbe karşıtı ve Mısır`daki Müslüman Kardeşler lehine sloganlarla destek verdiler.

 Basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen Başkanı Mesut Öner, Mısır`da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin yüzüncü gününü tamamladığını hatırlatarak, "Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı."dedi.

 Birkaç ülke hariç dünyanın; demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ettiğine vurgu yapan Genç Memur Sen Başkanı Öner, "Menfaatlerini korumak adına darbeye, darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler; insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini fark edemiyor." İfadelerine yer verdi.

 Öner açıklamasının devamında "3 Temmuz darbesine sessiz kalanlar, insanlık katliam iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin, Mısır`ın demokratik yollarla seçilmiş sivil idaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast edenlere ve eylemlerine her zaman karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

 Öner daha sonra dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına, oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırarak, "Herkes için büyün insanlar ve bütün insanlık için adil, özgür, barışçıl ve inançlara saygılı, her türlü ayrımcılığa ve her türlü ayrıcalığa son verecek, `Yeni bir dünya` istiyoruz. Bu yüzden Rabiatül Adeviyye Meydanı`nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacağız. Bu yüzden, Mısır`da darbe son buluncaya, millet iradesi yeniden hâkim oluncaya kadar isyanda olacağız ifadelerini kaydetti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir