• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Türkiye`de İhvan`a Destek Gösterileri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konak Meydanı`nda toplalan "R4BIA Platformu" üyeleri, Mısır`da 100`üncü gününü dolduran 3 Temmuz Darbesi, "Rabia işareti" ile sembolleşen sivil direniş, darbe yönetiminin bu direnişe yaptığı kanlı müdahale ve tutuklamalarla ilgili fotoğraf sergisi açtı.

R4BIA Platformu adına basın açıklaması yapan Genç Memur Sen üyesi Bilal Kara, vicdan sahibi herkesin Mısır`daki demokrasiye yapılan darbeye karşı durması gerektiğini belirterek, "Herkesi, Mısır halkının direnişine, insanlığını direnişine katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi.

Rabiatul Adeviyye Meydanı`ndaki yapılan katliama sessiz kalınamayacağını dile getiren Kara, "Mısır`da 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini `Rabia kuşağı` olarak adlandıran bizler, Mısır`da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracağız. Adaletin, hürriyetin, insan haklarının savunucusu olacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup bir süre slogan attı.

Konak Meydanı`nda tarihi Saat Kulesi yakınında açık alanda sergilenen fotoğraflara, meydandan geçen vatandaşlar ilgi gösterdi.

Denizli

Denizli Delikliçınar Meydanı`nda toplanan R4BİA Platformu üyeleri, Mısır`ın demokratik yollandan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin fotoğrafları ile darbe karşıtlarına yönelik düzenlenen eylemle yaşamını yitiren Esma Muhammed el-Bilteci`nin fotoğraflarını taşıdı, Rabia işareti basılı tişörtler giydi.

"Unutma unutturma sen susarsan herkes susacak" ve "İnsanlık daha fazla ölmesin" yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Osman Kurt, Mısır`da insanlar değil, insanlığın öldürüldüğünü söyledi.

Kurt, şöyle devam etti:

"Dünya ses çıkartmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Dünyaya yayın yapan basın kuruluşları kapatıldı. Basın özgürlüğü kısıtlandı. Mısır halkı tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. Farklı dinlerden olsa da insani değerleri gelişmiş, vicdani hassasiyetlerini koruyan tüm insanları bu zulmü lanetlemeye ve mazlumların acılarını paylaşmaya davet ediyoruz."

Konuşmaların ardından platform üyeleri, bir süre daha Rabia işareti yaparak protestolarını sürdürdü.

Manisa

Manisa Manolya meydanında toplanan "R4BİA Platformu" üyeleri, "İnsanlık daha fazla ölmesin", "Sen susarsan dünya susacak" dövizleri taşıyarak sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Genç Memur Sen İl Başkanı Mesut Öner, Mısır`da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevden alındığı darbenin 100. gününe ulaştığını, darbeye direndikleri, demokraside ısrar ettikleri için insanların öldürüldüğünü, hukuka aykırı yollara tutuklanarak işkenceye tabii tutulduğunu bildirdi.

"Mısır`da sadece insanlar değil insanlık da öldürülüyor" diyen Öner, şöyle konuştu:

"3 Temmuz darbesine sessiz kalanları insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Vicdanı olan insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz. Dini, inancı, milleti mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast edenlere ve eylemlerine her zaman karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz."

Aydın

Aydın Sevgi Yolu`nda toplanan "R4BIA Platformu" üyeleri adına açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Yönetcisi Rabia Arslan, Mısır`daki katliamlara sessiz kalmamak için toplandıklarını söyledi.

Mısır`da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini ifafde eden Arslan "Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kast eden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi.

Mısır`daki darbenin 100. günü nedeniyle Uşak`ta Tiritoğlu parkında da protesto düzenlendi.

Bursa ve Balıkesir

Bursa ve Balıkesir`de, Rabia Platformu üyeleri tarafından Mısır`daki darbenin 100. günü dolayısıyla tepki yürüyüşü ve basın açıklamaları yapıldı.

Bursa`da, "Gençlik Darbeye Karşı Buluşuyor" etkinliği kapsamında Orhangazi Parkı`nda toplanan ve dövizler taşıyan platform üyeleri, Atatürk Caddesi`nden Şehreküstü Meydanı`na kadar darbeciler aleyhine slogan atarak yürüdü.

Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altunbaş, yürüyüşün tamamlanmasının ardından meydanda grup adına yaptığı konuşmada, Mısır`da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı 3 Temmuz`da gerçekleştirilen askeri darbenin üzerinden 100 gün geçtiğini hatırlattı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir