• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Filistin, İsrail yüzünden milyarlarca dolar kaybediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Dünya Bankası tarafından yayınlanan rapora göre, İsrail'in uyguladığı ekonomik yaptırımlardan dolayı Filistin ekonomisi her yıl 3-4 milyar dolar potansiyel gelir kaybına uğradığı belirtildi.


Dünya Bankası'nın hazırladığı raporda, Filistin'de sürdürülebilir kalkınma seviyesine ulaşmak için ekonomik büyümenin 3 katına çıkarılması ve bütçe açığının yarı yarıya azaltılması gerektiği yazıldı. Bunu gerçekleştirmek için Filistin'in Batı Şeria'daki minerallere ve tarımsal kaynaklara erişiminin sağlanması gerekiyor.


Raporda ayrıca, "C Alanı olarak bilinen söz konusu bölge, Batı Şeria topraklarının yüzde 61'ini oluşturmakta ve tamamen İsrail'in kontrolü altında bulunmaktadır. Bu alan seyrek nüfuslu olup, İsrail terör devleti Filistinlilerin buraya yerleşmesine izin vermemektedir" denildi.


Dünya Bankası raporunda, İsrail tarafından sözde güvenlik gerekçesiyle dikte edilen bu kısıtlamaların kaldırması ve Filistinlilere bu topraklardaki kaynaklarına erişim sağlaması öneriliyor.


Raporda, "Bölgeye erişim tabii ki Filistin ekonomisinin tüm sorunlarını çözmez, ancak bu sağlanmaz ise durum daha kötüye gidecek." ifadelerine yer verildi. (Riyad Makaev-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir