• DOLAR 32.297
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2410.266
  • ...
Kazakistan'da meydana gelen taşkında 1500 ev su altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kazakistan'ın beş eyaletinde yoğun yağışlı geçen kışın ardından sıcaklığın artmasıyla meydana gelen ani kar erimeleri sonucu taşkınlarla mücadele devam ediyor.

Kazakistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Oljas Bektenov liderliğindeki hükümet, sel felaketiyle ilgili bir toplantı düzenledi.

Bektenov, havaların ısınmasıyla birlikte ülkenin batı, kuzey, orta ve doğu kesimlerinde yeni bir sel dalgası beklediklerini belirterek, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma gibi kış koşulları, özellikle batı eyaletlerinde büyük çaplı su baskınlarına neden oldu." dedi.

Bektenov, kar sularının köylere taşması sonucu yaklaşık 1500 evin su altında kaldığını belirtti ve bazı bölgelerde ulaşım altyapısının da zarar gördüğünü ifade etti.

Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Baurcan Sızdıkov, batıdaki eyaletlerde selin etkilediği su seviyesinde azalma olduğunu ancak ülkenin orta, kuzey ve doğu kesimlerinde nehirlerin taşma riski taşıdığına dikkat çekti.

Bugüne kadar, kırsal bölgelerden 15,786 kişinin tahliye edildiğini, bunların 6,187'sinin çocuk olduğunu açıkladı.

Sızdıkov, ulaşımın 50 köyde kesildiğini ve bu yerleşim birimlerine helikopterlerle gıda ve ilaç gönderildiğini belirtti.

Su Kaynakları ve Sulama Bakanı Nurcan Nurjigitov , kar suyunun ülkenin büyük barajlarını doldurduğunu ifade etti.

Barajlarda 24 saat boyunca nöbet tutulduğunu vurgulayarak, özellikle seli önlemek amacıyla kuzey, batı ve doğu bölgelerindeki barajlarda su tahliye çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir