• DOLAR 32.221
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2406.438
  • ...
AB Yüksek Temsilcisinden açıklama: Savaşta değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İspanya'nın La Sexta televizyonunda yayınlanan "El İntermedio" programında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Borrell, "Avrupa'nın doğusunda bir savaş var. İki yıldır devam ediyor ve bitecekmiş gibi de görünmüyor. Biz Avrupalılar olarak, barışın aramızda bir istisna olduğunu anlamalıyız. Dünyada çok fazla şiddet var ve acımasız güçler giderek yaygınlaşıyor. Savaşın olduğu yerlerde coğrafya önemli. Ukrayna ve Gazze'deki kavgalar toprak mücadelesiyle ilgili. Çok şükür ki biz savaşta değiliz ve olmayacağız da ancak savunma kapasitemizi artırmayı düşünmeye başlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

AB ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeyi düşünmediklerini çünkü savaşta olmadıklarını belirten Borrell, "Eğer savaşta olsaydık, şu anda 3. Dünya Savaşı'nı konuşuyor olurduk. Şu ana kadar yaptığımız, kendi topraklarında savaşmaları için Ukrayna ordusunu eğitmektir. Şimdiye kadar 40 binden fazla Ukrayna askerini eğittik. Biz Ukrayna'ya yardım ediyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Eğer bunu yapmazsak, Ukrayna kendini savunamaz. Buradaki ayrım, savaştaki bir ülkeye yardım etmekle savaşa katılmak arasındaki farktır" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir