• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İneklerde kuş gribi görüldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teksas ve Kansas'ta ineklerde halsizlik, iştahsızlık ve emzirme problemleri gözlemlendi ve yapılan testler sonucunda kuş gribi tespit edildi.

Teksas Hayvan Sağlığı Komisyonu, yaşlı ineklerdeki semptomları değerlendirmek için testler yapıldığını belirtti. Kansas'taki iki süt çiftliği ve Teksas'taki bir süt çiftliğinden alınan pastörize edilmemiş süt örnekleri, 25 Mart 2024'te HPAI'nin (kuş gribi) pozitif olduğunu doğruladı.

Komisyon, ayrıca mandıraların yakınında bulunan ölü yabani kuşlardan da test örnekleri aldıklarını ve kuş gribinin yabani kuşlar aracılığıyla bulaşmış olabileceğini vurguladı.

Hayvan Sağlığı Komisyonu, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerden elde edilen sütün yok edildiğini ve ineklerin karantina altında tutularak iki ila üç hafta içerisinde iyileştiğini açıkladı. Ayrıca, "ABD Tarım Bakanlığı'na göre ticari süt tedariği güvenli ve insanlara yönelik risk düşük. Mandıraların yalnızca sağlıklı hayvanlardan elde edilen sütün gıda tedarikine girmesine izin vermesi gerekiyor ve hasta hayvanlardan elde edilen süt başka yöne yönlendiriliyor" ifadeleri kullanıldı.

 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir