• DOLAR 32.217
  • EURO 35.083
  • ALTIN 2446.518
  • ...
Rusya'daki saldırıyı DAİŞ üstlendi iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki saldırıda en az 60  kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi. Yaralı sayısının ise 146 olduğu açıklandı.

Saldırıyı DAİŞ üstlendi.  Saldırının ardından ateşe verilen  Moskova'daki konser salonunun çatısı tamamen çöktü.

Moskova'daki tüm etkinlikler iptal edildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, tüm dünya Moskova'daki "terör eylemini" kınamalı açıklamasını yaptı. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, bu hafta sonu Moskova'daki tüm spor, kültürel ve diğer halka açık etkinlikleri iptal etmeye karar verdiğini açıkladı.

ABD: Ukrayna'nın ilgisi olduğuna dair emare yok

Moskova'da konser salonunda gerçekleşen  saldırının ardından ABD'den açıklama geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, olayın "korkunç bir silahlı saldırı" olduğunu ve saldırının kurbanlarına başsağlığı dilediklerini ancak olayla ilgili bir değerlendirme yapabilmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın." yorumunu yaptı.

ABD Moskova Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını 'terör saldırısı olabilir' uyarısı vermişti

ABD Moskova Büyükelçiliği, 7 Mart tarihinde Moskova'daki ABD vatandaşları için terör saldırısı uyarısında bulunmuştu. Elçiliğin internet sitesinde şunlar yazılmıştı:

ABD, extremist grupların konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantıları hedef almayı planladıklarına dair haberleri takip etmektedir ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye edilmelidir.

Ukrayna, saldırıyla alakası olmadığını açıkladı

Ukrayna lideri  Zelenskiy'nin üst düzey yardımcısı Mykhailo Podolyak, Moskova'daki Crocus konser binasına düzenlenen saldırıyla Ukrayna'nın ilgisi olmadığını açıkladı.

Zaharova: ABD saldırı hakkında bilgisi varsa bizi bilgilendirmeli

Zahavora, ABD'nin Crocus'taki  saldırıya ilişkin güvenilir verilere sahip olması halinde bu verilerin derhal Rusya'ya teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Saldırıdan önce 7 Mart'ta ABD Büyükelçiliği, Moskova'da terör saldırısı olabilir demişti.
Beyaz Saray, Moskova'da bir terör saldırısı hazırlığı yapıldığına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir