• DOLAR 32.352
  • EURO 34.738
  • ALTIN 2394.78
  • ...
4 ilde kar etkisini gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saatlerinde Gümüşhane'de başlayan yağmur, gece saatlerinde kar yağışına dönüştü. Belediye ekipleri, kar yağışının neden olduğu olumsuz etkileri en aza indirmek için cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Giresun'un iç kesimlerinde bulunan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde de kar yağışı etkili oldu. Dereli ilçesinde bulunan 1700 rakımlı Kümbet Yaylası, tekrar beyaz bir örtüyle kaplandı. Kar nedeniyle kapanan Kotana-Kümbet ve Uzundere-Kanlıhan Grup Yolu, Giresun İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı.

Trabzon'un Çaykara, Düzköy ve Tonya ilçelerinin yüksek kesimleri de yağışın ardından karla kaplandı.

Çaykara'nın Köknar ve Kavlatan yaylaları ile Düzköy'ün Derinoba Yaylası ve Tonya'nın Beypınarı Yaylası'na ulaşımı sağlayan yollarda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, kar yağışının neden olduğu olumsuz etkileri en aza indirmek için yoğun çaba harcıyor.

Ayrıca, Zigana Dağı ve turizm merkezi Uzungöl'de de kar yağışı etkili oldu. Ordu'nun yüksek kesimlerine de kar yağdı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir