• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
1 Nisan'da başlayacak su ürünleri av yasağı ile ilgili balıkçılar uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Vekili Ahmet Turan Karaca, 1 Nisan-30 Haziran 2024 tarihleri arasında başlayacak su ürünleri av yasağı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

"Su ürünleri, hızla artan nüfusumuz için hem bir besin hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıdadır"

Gıda üretiminin arttırılması ve işsizliğin önlenmesi için büyük uğraşlar verildiğini belirten Karaca, "Su ürünleri, hızla artan nüfusumuz için hem bir besin hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıdadır. Bu nedenle balıkçılık dünyada ve ülkemizde gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası haline gelmiştir. Değerli balıkçılarımızın da geçimlerini sağlayabilmeleri avlak sahalarının verimli olmasıyla mümkündür. Balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde yasaklara uymaktan geçmektedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerimize düşen vazifeyi büyük ölçüde yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

"1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır"

Karaca, "Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak ve ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve balıkçıların geleceği için konulmuştur. 22 Ağustos 2020 tarih ve 31221 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5/1 sayılı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan-30 Haziran 2024 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır." dedi.

"Aksine hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacaktır"

Sportif (Amatör) amaçlı da olsa sazangillerin 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında avlanmasının yasak olduğuna dikkat çeken Karaca, "Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır." diye uyarıda bulundu.

Karaca son olarak, "Biz ve bizden sonraki neslin geleceği için, balıkçılığımızın geleceği için, balık neslini yok etmeyelim. Avlanma yasağına uyalım, uymayanları ikaz edelim" dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir