• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Van’da iş yeri ve otopark sular altında kaldı, mülk sahipleri belediyeye sitem etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edremit ilçesi Çatak durağı civarında bulunan işyeri ile bir apartmanın otoparkı Şamran Kanalının taşmasıyla su altında kaldı. Kısa süre içinde biriken tonlarca su İpekyolu Caddesi'ni gölete çevirdi.

DSİ, Belediyeler ve VASKİ’yi arayan vatandaşlar aradan geçen onca zamana rağmen bir yardım alamadı.

DSİ Bölge Müdürlüğü idaresindeki Şamran Kanalının tıkanmasına yol açan köprü altı, saatler sonra temizlenerek taşkın engellendi ancak sel mağdurları duruma tepki gösterdi.

Soğuk havaya rağmen çaresizce bekleyen işyeri sahipleri yaşananları İLKHA muhabirine anlattı.

İşyeri sahibi Kemal Deniz, “Saat öğle 15.30 sıralarında depodan suyun geldiğini fark ettik. Hemen arkaya baktık ve kanalın taştığını gördük. Biz müdahale edemeyince yetkilileri aradık ama hiç kimseden bir cevap alamadık. Belediyeyi, VASKİ’yi, DSİ’yi aradık ama bu saate kadar hiçbir yetkili buraya gelmedi. Gördüğünüz gibi işyerimiz sular altında, bir sürü zararımız var. Burada insanlar da olabilirdi. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. İnşaat malzemeleri satıyorduk, yaklaşık 3 milyona yakın bir zararımız var. Bu saate kadar hiçbir yetkili gelmedi, geçmiş olsun bile demediler. Çok sorumsuz bir memlekette yaşıyoruz. Anladık ki burada ölsek de kimse gelip bizim halimizi sormayacak. Ne bir ekip ne bir yetkili var; halen bekliyoruz. Edremit Belediye Başkanının kendi şahsi numarasına bile fotoğrafları attık, bize bu saate kadar dönüş yapmadılar.” dedi.

“6 buçuk saattir gelen yok”

Öğle saatlerinde gerçekleşen taşkın sonrası hiçbir yetkilinin gelmediğini belirten Çetin Deniz ise, “Şamran Kanalının taştığını fark ettik, gerekli yerlere haber verdik. Taşan su içeriye doldu. Daha önce de bu durumu yaşadık. DSİ’yi arayıp bu sorunu bildirmiştik. O zaman da gelip tutanak tuttular, müdahale edeceklerini belirttiler. İkinci defa aynısı oldu. Köprünün altında sürekli tıkanma oluyor, DSİ gelip temizlemiyor. Eğer zamanında bu temizlenseydi biz bu olayı yaşamazdık. Yıllardır bu sorunla karşılaşıyoruz, bütün mahalle bundan şikayetçi. Su o kadar çoktu ki biz müdahale edemedik. 6 buçuk saattir herhangi bir yetkili buraya gelmedi. Ne belediye ne DSİ ne VASKİ gelip müdahale etmedi. Yetkililer evinde oturuyorlar, kimse gelip halimizi sormuyor. Yaklaşık 2-3 milyon değerinde malımız suyun altında kaldı. Bari bir geçmiş olsun desinler.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Sümen, mağdur vatandaşı ziyaret etti

HÜDA PAR Edremit Belediye Başkan adayı Erdal Sümen, olay yerine gelerek bilgi aldı. Geçmiş olsun dileklerini ileten Sümen, yetkililerle iletişime geçerek durumu anlattı.

Sümen, “Arkadaşlar bir muhatap bulamayınca bizi aradılar. Yaklaşık 2 saat oldu buradayım. Edremit Belediye Başkanvekili Ercan Karahan’ı aramama rağmen ne yazık ki henüz gelen olmadı. Manzarayı görüyorsunuz. Bir muhatap yok. HÜDA PAR olarak bu konunun üzerinde duracağız. Asıl amacımız zaten bu tür sorunların bir an önce çözülmesi. Açıkçası bu durumu seçim malzemesi yapmak istemiyoruz. İnsanların sıkıntısıyla ilgileniyoruz. Yetkilileri aradığımızda kendimi HÜDA PAR Belediye Başkan adayı olarak tanıtmasam büyük ihtimalle telefonu benim de yüzüme kapatacaklar. Ne yazık ki konuşmaları o yönde. Sorumlu artık her kimse buna bir el atması lazım. İnsanların bir muhataba ihtiyacı var. Keşke Başkanvekilimiz burada olsaydı. Bu insanların sıkıntılarını dinleseydi. Çok acı bir şey, bundan bahsederken utanıyoruz ama illa bir yerde 'dayınız olacak!' Bize ulaşmasalardı belki seslerini hiç duyuramayacaklardı. Arkadaşlardan biri çok acı bir şey söyledi. Görüntüleri attık ama bize dönüş bile yapmadı. En azından nezaketen geçmiş olsun ben arkadaşları yönlendirdim diyebilirdi. Bunu bile demek içinden gelmemiş demek ki. İsmail beyi yarın makamında ziyaret edeceğim bu konuyla ilgili. Bildiğim kadarıyla birçok yerde su baskını var. Ama bence bu kadar aciz olmamamız lazım. Belediyeler bu suyu çekmekten bile acizse Allah korusun yarın bir deprem anında demek ki Kahramanmaraş’tan veya Hatay’dan daha kötü bir durumda olacağız.” diye konuştu.

Elektrikler kesildi

Bölgede herhangi bir can tehlikesi oluşmaması adına enerjiyi kestirdiklerini söyleyen VEDAŞ görevlisi Mehmet Arif Ebinç, “Elektrik can güvenliği açısından farklı bir tehlike arz etmesin diye ekiplere bildirip enerjilerini tamamen kestirdik. Suyla elektrik birleşirse farklı bir tehlike oluşur. Bu yüzden elektrikleri kestik.” şeklinde konuştu.

7 saat sonra itfaiye geldi!

Aradan geçen 7 saatin ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri suyu tahliye etmeye başladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir