• DOLAR 32.293
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2398.728
  • ...
Burukluk içinde karşılanan Ramazan, ilk teravih ve dualarda Gazze
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olmaya vesile olan mübarek Ramazan ayı, dün akşam kılınan ilk teravih namazı ve kalkılan ilk sahurla birlikte başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem bölgesi Malatya'da Ramazan ayının ilk teravih namazında 7'den 70'e halk camilere ve konteyner kentlerdeki mescitlere akın ederek namazlarını eda etti.

Kılınan teravih namazının ardından İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, işgalci siyonist rejimin Gazze'de uyguladığı soykırım nedeniyle mübarek Ramazan ayına buruk bir sevinçle girdiklerini belirterek, ümmetin izzetini ve şerefini koruyan Gazzeli Müslümanlar için 57 İslam ülkesinin bir Refah Sınır Kapısını dahi açamadığını ve Allah-u Teala'nın mahşer gününde bunun hesabını soracağını söyledi.

"İnsanın içinde bir sevinç, bir heyecan, aynı zamanda bir burukluk var"

Mübarek Ramazan ayına girmenin heyecanını yaşadıklarını ancak işgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırım nedeniyle burukluk içinde olduklarını belirten Muhammed Yusuf Bulut, "İlk teravih namazında camimiz doldu taştı. İnsanın içinde bir sevinç, bir heyecan var. Aynı zamanda bir burukluk da var. Namazımızı kıldık cemaatle, Gazze'deki kardeşlerimiz dualar ettik. İnşallah Gazze'deki soykırım sona erer. Müslümanların hepsi feraha ulaşır. İnşallah hepimiz Ramazan-ı Şerif'in feyzinden nasipleniriz" dileğinde bulundu.

Çocuklardan İbrahim Feyyaz, camiye gelerek Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldıklarını ve Gazze için dua ettiklerini söyledi.

"Herkesin Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun"

Ramazan-ı Şerif'in bütün İslam alemine mübarek olması temennisinde bulunan vatandaşlardan Ünsal Kaya, "Allah tekrarını nasip etsin. Herkese afiyet sıhhat diliyorum. Tüm geçmişlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah mübarek Ramazan'ımızı hayırlı uğurlu etsin" dedi.

"Müslümanlar Müslümanlığının gereğini yapmış olsaydı Gazze bugün bu halde olmayacaktı"

Mübarek Ramazan ayının Filistin'in ve Gazze'nin zaferine vesile olması dileğinde bulunan Mustafa Bakırcı, "Allah akıbetimizi hayır etsin. 57 İslam ülkesinin bir Refah Kapısını dahi açamadığı bir hale geldik. Filistinli ve Gazze'li kardeşlerimiz; İslam'ın şerefini ve izzetini koruyor. Maalesef biz ise çaresiz kalmışız. Başımızdaki yöneticiler, bizi göndermediği için kardeşlerimizin safında yer alamıyoruz. Yarın mahşer gününde Cenab-ı Hak bunun hesabını bize soracak. Allah dünyada kafire mühlet vermiş ve onlardan intikamını alacak. Bizler de Müslümanların safında yer alıyor muyuz, almıyor muyuz diye bizi imtihan ediyor. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerif'te; 'Müminlerin birbirlerine olan bağlılığı, birbirine kenetlenerek inşa edilmiş bir binanın tuğlaları gibidir.' diye buyuruyor. Müslüman, kardeşini yardımsız bırakamaz. Bugün Gazzeli Müslümanlar yardımsız bırakılmış ve çaresiz kalmış… Az bir kafir topluluğu başlarına musallat olmuş. Allah-u Teala Tövbe Suresi 111'inci Ayet-i Kerime'de şöyle buyuruyor: 'Allah, kendi yolunda çarpışırken öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını, karşılığında cennet vermek üzere satın almıştır. Bu, Allah’ın Tevrat'ta, İncil'de ve Kur’an’da yer almış gerçek bir vaadidir. Kim Allah’tan daha fazla sözüne bağlı olabilir! O halde yaptığınız bu alışverişten ötürü sevinin. İşte büyük bahtiyarlık da budur. 'Kafirler kafirliğini yapıyor. Müslümanlar da Müslümanlığın gereğini yapmış olsaydı Gazze bu halde olmayacaktı" dedi.

"Maalesef İslam ülkeleri olarak Gazze imtihanını kaybettik!

Gazze'de siyonist barbarlar tarafından yaşatılan soykırım karşısında İslam ülkeleri olarak imtihanı kaybettiklerinin altını çizen Bakırcı, "Bugün uçağımızla, tankımızla ve tüfeğimizle onların yanlarında yer almıyorsak mahşer gününde Allah-u Teala bunun hesabını bizden soracak. Gazze'deki Müslümanların başlarındaki komutanları ümmeti Allah'a şikayet etti. Kimsenin zoruna gitmesin, biz imtihanı kaybettik. Allah Celle Celaluhu Gazze'de bize bir fırsat vermişti ama maalesef bu fırsatı değerlendiremedik. Yetkililer bizi yönlendirmediler ve bizi göndermediler. Ben de onların safında onlarla cihad edip şehit olmak istiyordum. İşte imtihan burada kazanılacaktı ama Maalesef islam ülkeleri olarak bu imtihanı kaybettik." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir