• DOLAR 32.287
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2478.764
  • ...
ABD'nin 'liman' oyunu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, söz konusu liman hakkındaki soruları cevapladı.

Gazze'deki geçici limanın kurulumunun bölgedeki müttefik ve ortaklarla yapılacağını belirten Ryder, limanın kurulumu için Virginia eyaletindeki 7 ulaştırma tugayından askerlerin görevlendirildiğini kaydetti.

Ryder, geçici limandan yardım ulaştırılması işlemleri sırasında ABD askerinin Gazze'de sahaya inmeyeceğini belirterek, sahada güvenliği işgal rejiminin sağlayıp sağlamayacağı sorularına ise "Bölgedeki ortaklarımızla planlama ve koordinasyon yapmaya devam ediyoruz" yanıtını verdi.

Geçici limanın inşası için 1000'den fazla ABD kuvvetine ihtiyaç duyulacağını söyleyen Ryder, limanın inşasının 60 günü bulabileceğini belirtti. 

Ryder, gazetecilerin, halihazırda zaten açlıkla mücadele eden Gazze'nin günlük 6,6 milyon öğün yiyeceğe ihtiyacı olduğu, 60 gün daha beklemek yerine niye Gazze'deki mevcut limanların kullanılmadığı yönündeki sorularını ise, "Acil yardım ihtiyacı için havadan indirme ile şu an yapabileceğimiz bu" diye cevapladı.

ABD GAZZE HALKIYLA ALAY EDİYOR

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Perşembe günü yaptığı konuşmasında, geçici bir limanın Gazze'ye ulaşan insani yardım miktarında büyük bir artış sağlayacağı yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Konuşmasında, "Ne iskele ne de Gazze'ye hava yoluyla yapılan yardımların artması açlıktan ölümleri engellemeyecek" diyen Fakhri, işgal rejiminin  ana müttefiki Amerika'nın böyle bir tedbire başvurmasının 'alaycı bir şekilde saçma' olduğunu söyledi.

Bu hamlenin 'bilhassa Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken Amerikan iç kamuoyuyla bağlantı kurmaya yönelik bir performans' olabileceğini söyleyen BM raportörü, İsrail'i Gazze Şeridi'nde kasıtlı bir 'açlık kampanyası' yürütmekle suçladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri