• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Camiler sadece namaz kılınacak yerler değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezinde bir program düzenlendi. Programa Bitlis Müftüsü Abdülkerim Akbaba, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Muş Korkut İlçe Müftüsü Şenol Şahin, Tatvan İlçe Müftüsü, din görevlileri ve Kur'an Kursu bayan görevlileri katıldı.

 

Camiler sadece ibadet yerleri değil
Muş Korkut İlçe Müftüsü Şenol Şahin'in Kur'an Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba yaptı. Akbaba, camilerin sadece ibadet edilecek yerler olmadığını, aynı şekilde irşat yerleri olduğunu söyleyerek tüm imamların haftasını kutladı.

 

İmamların ulvi bir görev yaptığını belirten İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün ise şunları söyledi: "Bu görev bizler için bir şeref ve lütuftur. Aynı zamanda bu görev bizler için çok büyük bir görev ve mesuliyeti beraberinde getirmektedir.

 

Eğer bizler bu ulvi, şanlı ve şerefli görevi gerektiği şekilde ifa edebilirsek hem dünyada huzur ve mutluluğu, hem de rabbimizin rızasını, cennete cemalini görme imkânına kavuşmuş olacağız."

 

"Tüm hizmetlerimiz cami merkezli olmalıdır"
Din hizmetlerinin ağırlıklı yönünün camilerde ifa edildiğine vurgu yapan Aygün, "Tüm hizmetlerimiz cami merkezli olmalıdır. Fakat camiyi merkezine koyan bu hizmetler toplumun bütün katmanlarını, tüm guruplarını, tüm muhatap kitlelerini hedef alacak şekilde yapılmalıdır. Biz din görevlileri aynı şekilde bir gönüllü görevlileriz. Bizler sadece camilerde memuriyet edasıyla hareket etmemeliyiz.

 

"Bizler toplumun tüm sorunlarıyla ilgilenen birer tebliğciyiz"
Çünkü bizler sadece namaz kılmakla görevli değiliz. Evet, mevzuat göre, bir imam, günde 5 vakit namaz kıldırmak, camiyi açık tutmak gibi vazifeleri yerine getirmekle bu görevini ifa etmiş olacaktır. Fakat biz din gönüllülerinin, bunu yapmakla görevimiz bitmemelidir. Bizler bulunduğumuz camide, mahallede ve beldede ailelerin durumunu, gençlerin durumunu ve oranın dini irşat hizmetlerinden mesulüz.

 

Eğer yaşadığımız mahallede ve çevrede gençler dini Mübin İslam'ı tanımıyorlarsa, birtakım kötü işlerin içerisinde iseler, ailelerde boşanmalar artıyor ise, ailelerde geçimsizlikler ve huzursuzluklar hat safhaya ulaşmış ise, gayri ahlaki davranışlar insanları kuşatmış ise ve bizler bu alanlarda mücadele vermiyor isek vallahi vebal altındayız.

 

"Din, emri bil maruf neyi anil münkerdir"
Yarın huzuru ilahiyede 'Ya Rabbi günde 5 defa geldi namazını kıldırdım gönderdim diyemeyiz. Din emri bil maruf neyi anil münkerdir. İmam camide vaaz etmezse, hutbesini güzel hazırlayıp üzerinde çalışıp okumazsa, cemaatiyle ilgilenmezse, cemaatinin ne kadar namaz süreleri biliyor, ne kadar doğru kılabiliyor, ne kadar problemi var bunları bilmez ise elbette sorumluluk altındadır. Bu işin derdini ve sıkıntısını sinelerimizde hissetmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

 

Program sonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapılan spor müsabakalarında dereceye girenlere kupa verilirken, camilerin ve Kur'an kurslarının yapımında destek sağlayan hayırseverlere plaket verildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir