• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Mısır ve Suriye`li öğrencilere Türkiyede Eğitim İmkanı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ( DEİK) tarafından kurulan Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda Türkiye`de bulunan üniversitelerin tercih sıralarında üst seviyede bulunabilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Çalıştayda konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr Gökhan Çetinsaya, `Yurtdışındaki gelişmelere duyarsız değiliz özellikle Suriye ve Mısırda yaşanan insanlık trajedileri ile ilgili İnsanı kriz ve savaş ortamında olan Mısır ve Suriye gibi ülkelerdeki öğrencilere olağanüstü koşulları dikkate alarak Türk üniversitelerinde eğitimlerine devam edebilecekler` dedi.

Suriye ve Mısır`da yaşanan insanlık dışı olaylara değinen Çetinsaya, `İnsani kriz yada savaş ortamında olan Mısır ve Suriye gibi ülkelerdeki öğrencilere olağanüstü koşulları dikkate alarak Türk üniversitelerinde eğitim ve öğretimlerine devam edebilme imkanı sağlayacağız. Buradaki amacımız mağdur durumda olan Türk öğrencileri hem de mağdur durumda olan o ülkenin vatandaşlarını hem de üçüncü dünya ülkelerini kapsayacak.` şeklinde konuştu.

Üniversitelerdeki boş kontenjanlar hakkında da konuşan Çetinsaya: `100 binlerle ifade edilen boş kontenjanlar açık öğretimi de kapsıyor. Bir kısmı ise vakıf üniversitelerin kendi özel alanı, devlet üniversitelerinde elimizden geldiğince gerçekçi kontenjan belirlemesini talep ediyoruz` şeklinde konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir