• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
GSB PERSONEL ALIMI: GSB 900 Personel Alımı Başvuru Şartları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB, 950 sözleşmeli yeni kamu personeli alımı için güncel kadro ilanı verdi. Peki başvuru süreci başladı mı, başvuru şartları neler?

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024 yılında 950 yeni kamu personeli memur alacak. Ancak başvurular için henüz bir tarih verilmedi.

Sözleşmeli antrenör alımı da gençlik çalışanı alımı ile birlikte duyurulmuştu ama başlamadı. Adaylar bu konuda sürecin hızlandırılmasını istiyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İSTİHDAM İLANINA KİM BAŞVURABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre başvuru yapacak adayların bazı koşulları sağlaması gerekiyor. Bunlar arasında Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan herhangi bir aylık almamak, kamu kurumlarında çalışırken görevine veya mesleğine son verilmemiş olmak bulunuyor. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIM ŞARTLARI 

Başvuru yapacak adayların üniversitelerin lisans düzeyinde “beden eğitimi veya spor eğitimi alanlarından” mezun olmaları gerekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı için KPSS puanı da 2022 yılında en az 50 olmalı. Bunun yanında adayların başvuracakları branşta temel antrenörlük (ikinci kademe) seviyesinde bir belgeye sahip olmaları şartı bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir