• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da "Hayat Boyu Öğrenme İşbirliği Komisyonu Toplantısı" yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Hayat Boyu Öğrenme kapsamında ortaya çıkan güçlüklerin giderilmesi ve uygulamaya yönelik kararların alınmasında kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile beraber fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu.


'STK'lardan destek bekliyoruz'
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Hayat Boyu Öğrenme'nin önemine değinerek, sivil toplum örgütlerinin, iş dünyasının ve kamu kurumlarının yetişkinleri bu sürece dahil olması için birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.


Çağlar, gelişen bilgi ve teknoloji çağında, bilgilerin de daima geliştiğini çağa ayak uydurabilmek için sürekli takip edilmesi gerektiğini belirterek, bunun için uygun ortam ve imkanlar hazırlanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.


Toplantıda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da, Hayat Boyu Öğrenme'nin Türkiye için bugünün değil, uzun bir tecrübenin ürünü olduğunu ve bu hususun "Beşikten mezara kadar eğitim" özdeyişiyle ifadesini bulduğunu belirtti.


Akboğa, Avrupa ülkelerinde Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranının yüzde 9,2 iken Türkiye'de ise yüzde 2,9 olduğuna dikkat çekerek, 2015 yılına kadar katılım oranını yüzde 15'e çıkarılmayı hedeflediklerini söyledi.


Batman birçok ilin ilerisinde
Toplantı esnasında Halk Eğitimi Merkezi tarafından il ve ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar, Hayat Boyu Öğrenme'den sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Veysel Özdaş tarafından hazırlanan sunumla slayt gösterisi eşliğinde yapıldı.


Son bir yıl içinde 2093 adet mesleki ve genel kurslar açıldığının belirtildiği sunumda kurslardan 20 bin 444 bayan ve 17 bin 669 erkek olmak üzere toplamda 38 bin 113 kişinin yararlandığı anlatıldı. Gerçekleştirilen etkili çalışmalarla Hayat Boyu Öğrenmede Batman'ın bir çok ilin ilerisinde olduğunun altı çizilirken, ticaret ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının desteğinin alınarak katılım oranının artırılmasının hedeflendiği açıklandı. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir