• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Firari PKK`li Kandile mi Kaçtı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan firarın, yakalanamayan PKK’li Ekrem Taş tarafından organize edildiği öğrenildi. 80 metrelik tünel kazarak firar ettikten sonra kısa sürede yakalanan 17 PKK’li örgüt kararı alarak ifade vermek istemedi. Fakat hükümlülerden biri ilginç birkaç bilgi paylaştı. Adı gizli tutulan ve 80 metrelik tüneli kazarken cezaevi içinden yardım almadıklarını iddia eden mahkum, “Tüneli kazmamız bir yıl sürdü.

Firar organizasyonunu Ekrem Taş yaptı” dedi. Aynı mahkum firar sonrası yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kaçınca Karacehennem Ormanı’na gittik. Ekrem komutan ‘Bize yardım gelecek buradan güvenli bir bölgeye götürüleceğiz’ dedi. Çok yorgun olduğumuz için gece saatlerinde uyuduk. Ekrem Taş gece bizimle beraberdi. Sabaha karşı uyandığımızda yanımızda olmadığını gördük. Nereye gittiği hakkında bir bilgimiz yok.”Bingöllü Ekrem Taş’ın bölgeyi çok iyi bildiği için kaçmayı başardığı anlaşıldı.

Taş’ın bölgedeki teröristlerin yardımı ile Kandil’e gittiği tahmin ediliyor. Ek­rem Ta­ş’­ın fi­rar­dan son­ra or­man­lık ala­na bı­ra­kı­lan tel­siz­le ör­güt yö­ne­ti­miy­le te­mas kur­du­ğu öne sü­rül­dü. Bu gö­rüş­me­den son­ra Kan­di­l’­den fi­rar eden mah­kum­la­rın nak­li ve yar­dım için böl­ge­ye si­lah­lı te­rö­rist­ler sevk edil­di. Ce­za­evin­den fi­rar eden ar­ka­daş­la­rı­nın ya­nı­na gi­den PKK’­liler  or­ma­nı ku­şa­tan Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat (JÖH) ile Özel Ha­re­kat po­lis­le­ri­ni gö­rün­ce pla­nı ger­çek­leş­ti­re­me­di. Er­te­si sa­bah dü­zen­le­nen bas­kın­da 18 mah­kum­dan 17’si si­lah­sız hal­de kıs­kıv­rak ya­ka­lan­dı.

Dağ bağlantısı telsiz kaydında

Firardan sonra bölgedeki teröristlerin Kandil’e verdiği, “Arkadaşları almaya gidiyoruz” şeklindeki telsiz konuşması kayda girdi. Jandarma, gece yapılan telsiz görüşmelerinden firar eden mahkumların Karacehennem Ormanları’nda saklandığını tespit etti. Operasyonu Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Bingöl’e gönderilen harekat başkanı tümgeneral bizzat yönetti. İnsanlı gözetleme uçağı ile İHA’lar telsiz kestirmelerinin olduğu bölgede mahkumlardan görüntü alınca düğmeye basıldı. Bingöl M Tipi Cezaevi’nden 18 kişinin firar etmesinin ardından 36 personel başka cezaevlerinde görevlendirildi. Yakalanan firarilerden hükümlü olanlar Sincan Cezaevi’ne, tutuklular ise Van Cezaevi’ne nakledildi.

BUGÜN 

Bu haberler de ilginizi çekebilir