• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Demir:  GEMİLERİN GİTMESİ UTANÇTIR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Süleyman Tunç

Seçim çalışmaları kapsamında Mardin'de bulunan HÜDA PAR Milletvekili Şehzade Demir, partisinin Midyat Belediye Başkan adayı Adnan Bozkurt'un, STK, muhtarlar ve halkla buluşma programında konuştu. Gazze'de 5 aya yakındır siyonist işgal rejiminin soykırım yaptığını hatırlatan Demir, Gazze'yi gündemden düşürmeyeceklerini söyledi. 

“TEPKİMİZ AZALIYOR, İLGİMİZ AZALIYOR, HASSASİYETİMİZ ZAYIFLIYOR”

Demir, "Elbette ki bizim bu ağır süreçte her zaman için ilk sözümüz, Filistin ve Gazzeli kardeşlerimiz içindir. Emin olun bunları hatırladığımız zaman boğazımızdan lokma geçmiyor. Bunların çocuklarının yaşadıkları sıkıntıları hatırladığımız zaman, çocuklarımızla oturup hasbihal etmek içimizden geçmiyor. Yıkılan evleri, memleketleri, şehirleri gördüğümüz zaman, hayat bizim için zehir oluyor. Her geçen gün de göründüğü kadarıyla biz onları, bu katliamlara maruz kalmalarını kanıksıyoruz. Tepkimiz azalıyor, ilgimiz azalıyor, hassasiyetimiz zayıflıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Evet, bir seçim sürecindeyiz. Memleketimizin dünya kadar sorunu, çözülmesi gereken meseleleri, kardeşliğe dair, devletimize dair, alt yapı ve üst yapıya dair sorunlu meseleleri var. Fakat emin olabilirsiniz, HÜDA PAR olarak bizim Gazze'deki soykırım asla aklımızdan çıkmıyor. Medya belki bizi görmüyor ama her açıklamada, her safhada, her fırsatta, mecliste, sosyal medyada ve buna benzer her toplantıda her bir yetkili ile bir araya geldiğimizde bu konuyu gündeme getiririz. Bu zulmü bitirmek için kimin elinden ne geliyorsa, yapsın." ifadelerini kullandı.

“HER GÜN 8-10 GEMİ GIDANIN ULAŞTIRILMASI ASLA VE ASLA KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL”

Demir, "Bugün dünya emperyalizmin, küresel güçlerinin tamamı yerli işbirlikçileriyle kendi memleketlerini satan, Müslüman ülkelerinin liderleriyle HAMAS'ı yok etmek, Filistin davasını bitirmek ve siyonizmin önünü açmak için seferber olmuş. Bu İslam ümmeti için çok trajikomik ve acı verici bir durum. Bu bir gerçek. Biz bu hassasiyeti her şeyin üstünde tutuyoruz. Türkiye'nin bu anlamdaki duruşunu ve tavrını da aynı şekilde tek kelimeyle ifade edeyim. Bizim için utanç verici bir durum. Bütün dünya siyonizmle bir olup, her gün 200, 300, 500 kardeşimizi katlederken, iki milyarlık İslam ümmeti olarak onlara bir yudum su, bir kuru ekmek ulaştıramıyorken, memleketimizden hemen hemen her gün 8-10 gemi gıdanın ulaşılması asla ve asla kabul edilecek bir durum değil. Ülkemizin hiçbir yöneticisinden, Müslüman bir toplum olan Türkiye halkına, memlekete bu utancı yaşatmaya hakları yoktur. Ümit ederim ki, en kısa sürede bu tavır değiştirilir. En azından ticari ilişkiler kesilir. Bizim kardeşlerimizin en azından gönlü alınmış olur. Ümidimiz ve beklentimiz budur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

“Siyonist terör çetesi ile ticaret

CEDDİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR”

Peygamber Sevdalıları, Üsküdar'da bulunan Mihrimah Sultan Camii'nde kılınan ikindi namazının akabinde 3. Ahmet Çeşmesi önünde Gazze'ye destek amaçlı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Yahya Kurkutata, "İslam ülkelerinden bazı devletlerin Siyonistlerle askeri, ticari ve diplomatik ilişkilerini devam etmeleri, Selahaddin-i Eyyubi'nin, Sultan Abdülhamit Han'ın kemiklerini sızlatmaktadır. Yaşanan bu vahşete karşın, siyonistlere arka çıkanlar tarihin karanlık sayfalarında yerini almaktadırlar." dedi.

 

ALİ TARHAN- İSTANBUL

Peygamber Sevdalıları, siyonist işgal rejimin 3 aya yaklaşan bombardımanı altında harabeye dönen Gazze'ye ve Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek için farklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Gazzeli Mazlumların arşı titreten çığlıklarına ses olmak ve orada yaşatılan siyonist vahşeti dünyaya duyurmak için 7 Ekim'den bu yana meydanlardan ayrılmayan Peygamber Sevdalıları, ülke genelinde Gazze'yi gündemde tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Peygamber Sevdalıları Üsküdar Temsilciliği tarafından basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına, HÜDA PAR Üsküdar Belediye Başkan Adayı Av. Feyzullah Çiftçi ve duyarlı vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Peygamber Sevdalıları adına basın açıklamasını Yahya Kurkutata okudu.

"SELAHADDİN-İ EYYUBİ'NİN VE SULTAN ABDÜLHAMİT HAN'IN TORUNLARI OLARAK BİZLER DE MEYDANLARA AKIN ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Siyonist işgal rejiminin 140 gündür Gazze'de zulüm ve katliamlarına devam ettiğini hatırlatan Kurkutata, "Gazze'de 7 Ekim'den bu yana şehid edilen Filistinli kardeşlerimizin sayısı 30 bine, yaralı kardeşlerimizin sayısı ise 70 bine yaklaşmaktadır. Tüm yaşanan bu vahşetle birlikte işgalci siyonistlerin engelinden dolayı hâlen enkaz altında ve yol kenarlarında katledilenlerin cenazelerine ulaşılamamaktadır. Dünyanın dört bir yanında vicdan sahibi halklar siyonist vahşete dur demek adına meydanlara akın etmektedirler. Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Sultan Abdülhamit Han'ın torunları olarak bizler de meydanlara akın etmeye devam edeceğiz. Halklar siyonist vahşete karşı her türlü fedakarlığı yapmaya devam etmektedir. Aynı şeklide devlet idarecileri de siyonist vahşete karşı somut adımlar atmalıdır. Bizlerin bir araya gelişi direnişe moral, siyonistlere korku, bu zulme sessiz kalan devlet liderlerine de cesaret kaynağı olmasını temenni ediyoruz. Devletlerin ali menfaatleri mazlumların kanı üzerinden bina edilmez. Dünyanın gözleri önünde işlenen bu vahşete, batılı devletlerin Siyonistlere açık desteğine Müslüman devlet liderlerinin pratikte arka çıkması kabul edilebilir bir durum değildir. Modern çağın karanlık dönemini yaşamaktayız. İslam ülkelerinden bazı devletlerin Siyonistlerle askeri, ticari ve diplomatik ilişkilerini devam etmeleri, Selahaddin-i Eyyubi'nin, Sultan Abdülhamit Han'ın kemiklerini sızlatmaktadır. Yaşanan bu vahşete karşın, siyonistlere arka çıkanlar tarihin karanlık sayfalarında yerini almaktadırlar." dedi.

"TERÖR ŞEBEKESİNE GIDA, YAŞ SEBZE VE MEYVE, PETROL, ELEKTRİK, ÇELİK SATIŞI DERHAL DURDURULMALIDIR"

Siyonistlerle ticari ilişkilerin sürdürülmesine son verilmesi gerektiğini vurgulayan Kurkutata, "Siyonistlerle ticari ilişkilerin devam edilmesi işlenen soykırıma ortak olmak kadar büyük bir vebali vardır. Göz göre göre soykırım suçu işleyen bu terör şebekesine gıda, yaş sebze ve meyve, petrol, elektrik, çelik satışı derhal durdurulmalıdır. Bu konuda somut adımlar atılmalıdır. Yaşanan bunca vahşet ve dehşette rağmen hiçbir mazeret Gazze'yi ikinci plana atmamalıdır. Bizler hangi şart ve durumda olursak olalım, Gazze bizim ilk gündemimiz olmalıdır. Önümüzdeki yerel seçim atmosferinden dolayı Gazze unutulmaya terk edilmemelidir. Hatta bu seçimin ana konusu ve tüm partilerin gündemi siyonist işgal rejiminin haritandan silinmesi ve yaşanan bu soykırımın son bulması yönünde atılması gereken somut adımlar olmalıdır. Yaklaşık 4 buçuk aydan fazladır, siyonist çeteler pervasızca tüm dünyanın kınamalarına aldırış etmeksizin katliam, zulüm ve baskılarına devam etmektedir. Bu da bize göstermektedir ki; siyonist çetelerin anlayacağı dil, kınama ve bürokratik dil değil, siyonistlerin anlayacağı dil, ansızın bir sabah gelebiliriz ve bu zulümlere son veririz dilidir. Hepimizin malumu Siyonistler ancak güçten anlar. Müslüman devletler bu gücünü göstermeli ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HÜDA PAR Gaziantep adayı Nakşi Erat:

SEÇİMLER GAZZE’Yİ UNUTTURMAMALI

HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, “Yerel seçim atmosferinden dolayı Gazze unutulmaya terk edilmemelidir. Hatta bu seçimin ana konusu soykırımın son bulması yönünde atılması gereken somut adımlar olmalıdır.” dedi.

Gaziantep

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Özgür Kudüs İçin Buluşuyoruz” temasıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. İkindi namazını Çınarlı Camii’nde kılan vatandaşlar, kortej halinde Çınarlı Camii’nden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Etkinliğe Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Temsilciliği, Hak ve Sanayici İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Gaziantep Şubesi, Gaziantep Umut Kervanı ve kentteki bazı STK'lar da destek verdi. Yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklaması, Hafız Ahmet Durmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Basın açıklaması öncesinde bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Filistin bizim değişmeyen gündemimiz. Yine kanayan yara Gazze, bitmeyen vahşet siyonizm bizim değişmeyen gündemlerimizdendir.” diyerek yerel seçim çalışmalarının Gazze’yi unutturmaması çağrısında bulundu.

“SEÇİMLERİN ANA KONUSU SOYKIRIMIN SON BULMASI İÇİN SOMUT ADIMLARIN ATILMASI OLMALIDIR”

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, Kudüs'e sahip çıkmanın her Müslüman'ın en önemli görevi olduğunu söyledi. Gazze’yi her zaman gündemlerinin ana konusu edeceklerini belirten Erat, “Yaşanan bunca vahşet ve dehşette rağmen hiçbir mazeret Gazze’yi ikinci plana atmamalıdır. Bizler hangi şart ve durumda olursak olalım, Gazze bizim ilk gündemimiz olmalıdır. Önümüzdeki yerel seçim atmosferinden dolayı Gazze unutulmaya terk edilmemelidir. Hatta bu seçimin ana konusu ve tüm partilerin gündemi siyonist işgal rejiminin haritandan silinmesi ve yaşanan bu soykırımın son bulması yönünde atılması gereken somut adımlar olmalıdır.” dedi. 7 Ekim operasyonunun, 75 yıllık işgal, katliam, soykırım ve yayılma politikasına karşı verilen kurtuluş hareketi veya mücadelesi olduğunu ifade eden Erat, Gazze’nin meşru hükümeti olan HAMAS’ın yer almadığı ve rızasının olmadığı hiçbir anlaşmanın meşru olmadığını kaydetti. Erat, HAMAS’ın siyonist işgal çetelerinin mazlum Gazze halkına yönelik saldırılarının durdurulmasına yönelik talep ve isteklerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Siyonistlere her türlü ürün desteği veren ülkeleri kınadıklarını belirten Erat, Yemen halkının duruşunu ise takdir etti.

“FİLİSTİN’İN VE MESCİD-İ AKSA’NIN ÖZGÜRLÜĞÜNE GİDEN HER MEŞRU EYLEMİN YANINDAYIZ”

Erat, “HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun. Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun. Kahraman mücahitlere selam olsun. Direnişe ve dirilişe selam olsun. Şehitlere selam olsun. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Basın açıklaması, HÜDA PAR Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Karakurt’un yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir