• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tavusbaba'ya büyük yatırım yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mesire alanının yanı sıra teleferik, kır kahveleri, seyir terasları, çim amfi gibi çalışmaların yapılacağı bölgenin Konya'nın yeni cazibe, dinlenme ve oksijen alanı olacağını söyledi.

Akyürek, "Tavusbaba Camii çevresinde düzenleme çalışmalarımız ve Tavusbaba Tepesi'ne kadar yol düzenleme çalışması devam ediyor. Buraya kadar sosyal ihtiyaç için tesisler, yağmur barınağı, otopark gibi alanlar inşa edildi. Burada da bir kır kahvesi inşa edilecek. Meram Son Durak'tan buraya teleferikle ulaşılacak. Burası Konya'mızın yeni cazibe, dinlenme, oksijen alanı olacak. Şehri yukarıdan gören bu alanda çok güzel bir yeşil alan dokusu var. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla koordineli bir şekilde burayı halkımızın hizmetine açmaya çalışıyoruz." dedi.

Akyürek ayırca, "Meram Tavusbaba Mesire Alanı çalışması kapsamında 60 kamelya, otopark, 3 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu, 360 metrekarelik yağmur barınağı, 200 adet piknik masası, istinat duvarları ve sosyal ihtiyaç alanları yapıldı. Çalışma kapsamında teleferik hattı ve binası, 1 adet kır lokantası, 2 adet kır kahvesi, spor alanları, çim amfi, çocuk oyun alanları, seyir terasları, bulaşık yıkama yerleri ve çeşmeler yapılması planlanıyor" açıklamasını yaptı.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir