• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 23 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

632: Eşref-i mahlukat, Server-i Kainat Hz. Muhammed (sav) Veda Hutbesini irad buyurdu. Aynı gün Kur'an'dan inen son ayet olan Maide 3. ayet nazil oldu. Bu ayette İslamın artık tamamlanmış olmasına ve Allah'ın din olarak İslam'dan razı olduğunu açıklamasına sahabelerden bazıları sevinmişlerdi. Ama Hz. Ebu Bekir bunun, Resulullah'ın vefatının yaklaşmış olduğu anlamına geldiğini anlamış ve ağlamıştır. Veda Haccı’nda, Mekke’de, yüz binden fazla insana verilen Veda Hutbesi, İslam tebliğinin özü ve özeti niteliğindedir.

1653: Batı Anadolu'daki şiddetli depremde Denizli, Nazilli, Tire ve Uşak'ta evler yıkıldı, binlerce kişi öldü ve yaralandı.

1919: Benito Mussolini İtalya'da Faşist Partisini kurdu. 29 Temmuz 1883 ila 28 Nisan 1945 yılları arasında yaşayan Mussolini, Adolf Hitler ile birlikte faşizmin en önemli uygulayıcılarındandır.

1945: Meclis, Almanya ve Japonya'ya savaş ilan etti. Aslında bu tarih, 2. Dünya Savaşının son günleridir ve Türkiye sembolik olarak savaş ilan etmiştir. Burada Türkiye'nin amacı savaş sonrasında İngiltere ile arasında yakın ekonomik iş birliği sağlamaktı.

1947: Uluslararası standardizasyon organizasyonu ISO kuruldu.

1951: Van'ın Özalp ilçesinde 33 köylünün sorgusuz sualsiz infaz edilmesinin duruşması yapıldı. Orgeneral Mustafa Muğlalı 33 insanın kurşuna dizilme emrini bizzat verdiğini söyledi. Mustafa Muğlalı’nın ismi katliam yaptığı Van’ın Özalp ilçesinde bulunan "2'nci Hudut Tabur Komutanlığı" kışlasına verilmişti. Gelen tepkiler üzerine Muğlalının ismi kışladan 4 Kasım 2011’de kaldırıldı.

1966: Suriye'de askeri darbe oldu, hükümet devrildi. Fransızlardan bağımsızlık kazanan Suriye'de 1949ve 1970 yılları arasında birbirinden farklı darbeler gerçekleştirildi.

1979: Metin Yüksel, Fatih Camii avlusunda şehid edildi. Şehid Metin Yüksel, Türkiyeli Müslümanların yüz akı olacak şekilde bir hayat sürmüş, bu hayatını da şehadetle taçlandırmıştı. “Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara” sloganı Şehid Metin Yüksel’den dava arkadaşlarına miras kaldı.

1994: Türkiye cep telefonuyla tanıştı. Cep telefonu şebekeleri hizmete açıldı. Cep telefonu şebekelerinin açılışı Başbakan Tansu Çiller tarafından 1994 günü yapıldı. Çiller cep telefonuyla ilk görüşmeyi Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le yaptı.

1998: Kapatılan Refah Partisinin yerine Fazilet Partisi kuruldu. Fakat dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş 7 Mayıs 1999’da Fazilet Partisi’nin kapatılması yönünde dava açtı ve bu dava neticesinde Fazilet de kapatıldı.

2010: Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de bulunan maden ocağındaki grizu patlamasında 13 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

2018: ​Belçika'da Tongeren Birinci Asliye Mahkemesi, Müslüman öğrenci velilerin, başörtüsü yasağına karşı açtığı davayı haklı bularak yasağın dini özgürlüklere aykırı olduğuna hükmetti.

2019: Moro Müslümanlarına daha kapsamlı bir özerklik sağlanmasını öngören referandumunun ardından Filipinler devlet başkanı Rodrigo Roa Duterte, bölgeyi yönetecek geçiş hükümetinin üyelerini atadı. Uzun yıllardır İslami mücadele veren Moro İslami kurtuluş cephesi lideri Hacı Murat İbrahim başbakan olarak tayin edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir