• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 22 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1406: İbni Haldun vefat etti. İbni Haldun, Sosyoloji, mimari ve tarih ilimlerinin kurucusudur. 1332 ila 1406 yılları arasında yaşamıştır.

1950: Yüksek Seçim Kurulu kuruldu.

1962: Ankara'da Harp Okulu Komutanı Albay Talat Aydemir ve arkadaşları, hükümet darbesi yapmak istediler ancak kalkışma bastırıldı, katılan subaylar emekliye sevk edildi. Bazı üst rütbeli subayların görev yerleri değiştirildi. Hükümet, verdiği söz doğrultusunda darbecileri 30 Nisan'da affetti.

1972: Uçakla gelen yolcuların gümrüksüz alışveriş yapabilecekleri ilk ''free shop'' İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıldı.

1998: BÇG kısa adıyla bilinen Batı Çalışma Grubu, Beykoz'da Kur'an Kursu kapattı. Batı hayranı islam düşmanı bir takımın "Demokrasiye Balans ayarı" yaptıkları 28 Şubat dönemindeki siyasi utançlarından biri Batı Çalışma Grubudur. BÇG, 28 Şubat sürecinde 6 milyona yakın insanı fişledi.

2001: Merkez Bankası, dalgalı kura geçişin ilk gününde doların fiyatını 689 bin liradan 964 bin liraya çıkardı. Faizler yüzde 5 bin 200'leri gördü.

2001: Meclis Adalet Komisyonu, Medeni Kanun tasarısının 52 maddesini daha benimsedi. Dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Madeni Kanun için İsviçre Medeni Kanununun kaynak oluşturduğunu ifade ederek "İmam nikâhı artık hukuki anlamda zina olarak kabul edilecek" dedi. Türkiye aynı dönemlerde AB’ye uyum yasaları bağlamında aldığı bir kararla zinayı suç olmaktan çıkardı. Aile kurumunu yıkan bu kararların acı faturası gün geçtikçe daha iyi anlaşıyor.

2010: Balyoz operasyonunda 49 kişi gözaltına alındı. Operasyon için İstanbul Başsavcılığı'nın talimatıyla düğmeye basıldı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu, 17 emekli general, 4 muvazzaf amiral, 27 subay ve bir astsubay gözaltına alındı.

2015: Türkiye, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Osmanlı’dan kalan son toprak parçası Süleyman şah Türbesi’ne operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonla Süleyman şah saygı Karakolu’ndaki tüm askerler ve emanetler Türkiye’ye getirildi.

2017: Millî Savunma Bakanlığınca yapılan düzenleme sonucunda Genelkurmay Karargâhı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubayların başörtüsü takabilmesi kararlaştırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir