• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 25 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1925: Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nda değişiklik yapıldı; Din politikaya alet edilemeyecek ve bu suç vatan hıyaneti sayılacak. 

1954: Cemal Abdunnasır, Mısır devlet başkanı oldu. İktidarı döneminde Mısırlı Müslümanları yok etmeye yöneldi. Seyyid Kutup başta olmak üzere Müslüman Kardeşlerin liderlerini katlettirdi. 1970'de ölünce yerini Enver Sedat'a bırakan Abdunnasır Arap Milliyetçiliğini ümmetin başına bela eden akımın öncülerdir.

1964: Muhammed Ali dünya boks şampiyonu oldu. Muhammed Ali sadece dünya şampiyonu bir boksör değildi. O Amerikan Üniversitelerinde gezip İslamı anlatacak kadar davetçi bir isimdir. Muhammed Ali, şehid Malcolm X'in de arkadaşıdır. Muhammed ali, 3 Haziran 2016’da vefat etti.

1991: Varşova Paktı feshedildi. Varşova Paktı, 14 Mayıs 1955'de Varşova'da sekiz sosyalist ülkenin imzaladığı Dostluk, İş birliği ve Karşılıklı Yardım Antlaşması ile kurulan askeri ve siyasal birliktir.

1991- Irak Kuveyt'ten çekilme kararını açıkladı. Böylece Amerikan birliklerive müttefik kuvvetlerin birlikte yürüttükleri "Çöl Fırtınası" harekâtı sona erdi. 28 Şubat'ta ateşkes antlaşması imzalandı.

1994: 25: El-Halil Camii katliamı gerçekleştirildi. El halil’de Hz. İbrahim camisinde sabah namazını kılan Müslümanların üzerine bir Siyonist mermi yağdırarak katliam yaptı. tarihe El Halil cami katliamı olarak geçen insanlık dışı saldırıda 67 Müslümanın şehid oldu. 300'e yakın Müslümanın da yaralandı.

1994: “Yatağımda ölmek istemiyorum. Ben İslam davası için mücadele edip şehit olmak istiyorum" diyen Gıyaseddin Barlak Hoca şehit edildi. Şehid Gıyaseddin Barlak'ın şehadeti, aynı zamanda derin devletin karanlık işlerinin deşifre olması açısından da önemliydi. Allah Şehadetini Kabul Etsin...

2016: Kayseri'de görülen Aytaç Baran Davası'nın ilk duruşmasında, cinayetin zanlısı mahkeme tarafından tahliye edildi. Duruşmada ayrıca Baran'ın avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki tüm talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir