• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
Elazığ'da Cami ve Din Görevlileri Haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Diyanet Sen Elazığ Şubesi tarafından Mustafa Temizel Parkında Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.

Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programa birçok sendika başkanı ve üyeleri, bayan Kur'an kurs hocaları, cami imamları ve diyanet görevlileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Memur-Sen Elazığ İl Başkanı Murat Ergen,"Kimse bu toplumu küçük görmeye kalkışmasın, kimse bu toplumu umursamazdan gelmeye kalkmasın, kimse bu din görevine ihtiyaç yoktur demesin, çünkü bizlerin yaptığı bu mukaddes görev her kesimde karşılığını bulmaktadır."dedi.

Kaderden emin olan kederden de emin olur
Taşra teşkilatlarının Diyanet İşleri Başkanlığına yeteri kadar ayak uyduramadığını ileri süren Ergen,"Bizim şu anda çözmemiz gereken en büyük mesele,taşra teşkilatlarının, il ve ilçe müftülüklerinde diyanetteki gelişmelere ayak uydurmalarıdır.Bunun için çaba sarf etmek zorundayız.Din görevlisi dik durmalıdır. Din görevlisi hiçbir şeyden korkmamalıdır. Başkalarına boyun eğmemelidir. Kaderden emin olan kederden de emin olur." şeklinde konuştu.

Demokratikleşme paketine de değinen Ergen," Açıklanan pakette bizim için çok önemli 2 madde vardı. Bu maddelerde birisi Memur-Sen'in yapmış olduğu "kamuda kılık kıyafet özgürlüğü" 10 milyon imza kampanyasının sonucunda Elazığ'da 93 bin Türkiye genelinde 12 milyon 300 bin imza ile kamuda kılık kıyafet özgürlüğünü savunduk ve sizlerden destek istedik.Demokratikleşme paketindeki 2. Önemli madde de din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak, farklı muameleleri uygulayanlara dava açabilmek oldu." İfadelerini kullandı.

Paketteki maddelerin yeterli olmadığını savunan Ergen," Bu pakette olanlar yeterli mi? Hayır, yeterli değil. İçersinde eleştirilecek maddeler var mı? Mutlaka vardır. Öncelikle memurlara siyaset yapma hakkı getirilmesini istiyor ve kılık kıyafet özgürlüğü maddesine kravat takma ve sakal bırakabilme özgürlüğünü talep ediyoruz." diye kaydetti (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir