• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Alanya`yı hortum vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Alanya`nın Mahmutlar beldesi, Kestel beldesi ve Yaylalı köyünde etkili olan hortum, Kestel beldesinde 20, Mahmutlar beldesinde 5 ve Yaylalı köyünde 20 çiftçi olmak üzere toplamda 35 çiftçiye ait 250 dekar muz bahçesine zarar verdi.

Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü, bölgede incelemelerde bulunurken üretici Mustafa Küçülmez, 2 dönüm muz arazisinde 15-20 bin TL`lik zarar oluştuğunu söyledi.

Aynı zamanda muz sarartma tesislerinin de sahibi olduğunu dile getiren Abdullah Uyar, muz çiftçilerinin çok büyük zarar gördüğünü belirtti. Uyar, "İnşallah Kaymakamlık ve Tarım Müdürlüğü zararı tespit edip destek verir. Çünkü büyük alanda zarar var. Sera ve muz bahçeleri yerle bir oldu. Gece saatlerinde gelen hortum ve fırtına her şeyi yerle bir etti." dedi.

Kestel Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz da gece kalktığında her şeyin uçtuğunu söyledi. Neye uğradığını anlamadığını ifade eden Yılmaz, "Fırtına gece saat 2-3 gibi geldi. Ortalık kırmızıydı. Çatılar, muzlar, bahçeler havada uçuyordu. Muz ve ağaçlar yıkıldı. Devletimiz gelip zarar tespiti yaptı. İnşallah yardımcı olur." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir