• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 21 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1939: Türkiye, İspanya'daki Franco rejimini resmen tanıdı. General Franco İspanya iç savaşında Rusya'nın desteklediği Cumhuriyetçilere karşı Faşistlerin liderliğini yaptı.

1949: Ali Çetinkaya nam-ı diğer Kel Ali öldü. Kel Ali Atıf Hoca'yı idam eden, Şeyh Said kıyamından sonraki davalara da bakan İstiklal Mahkemelerinin yargıçlarından biridir. Hukukçu olmamasına rağmen beşik ulema kaidesince Babası hukukçu olduğu için İstiklal Mahkemesine yargıç yapılmıştır. Kel Ali’nin ölümü de ibretliktir. Kel Ali ömrünün son günlerinde delirdi ve katlettiği insanların isimlerini sayıklaya sayıklaya öldü.

1953: Francis Crick (Fıransis Kırik) ve James Watson, (Jeyms Watsın) DNA molekülünün yapısını keşfettiler. DNA, tüm organizmalar ve bazı virüslerin canlılık işlevleri ve biyolojik gelişmeleri için gerekli olan genetik talimatları taşıyan bir nükleik asittir. DNA'nın başlıca rolü bilginin uzun süreli saklanmasıdır.

1963: 1960 darbesini yaparak Menderes ve iki bakanı asan Eski Milli Birlik Komitesi üyelerinden Alparslan Türkeş ve Numan Esin sürgünden Türkiye'ye döndü. Alparslan Türkeş aynı zamanda 27 Mayıs darbe bildirisini albay rütbesi ile radyodan okuyan kişidir.

1964: Başbakan İsmet İnönü'ye, Mesut Suna tarafından Ankara'da suikast girişiminde bulunuldu.

1964: Malcolm X yani El Hacc Malik El Şahbaz bir suikast sonucu şehit edildi.

1973: Siyonistlerin savaş uçağı, Libya havayollarına ait bir yolcu uçağını Sina çölü üzerinde düşürdü… Bu Siyonistlerin son bir asırda yaptığı yüzbinleri aşan sivil katliamlarından sadece biridir. İşgalcilerin sivilleri hedef aldığı uçak saldırısında108 kişi hayatını kaybetti.

1973: Yüksek Komuta Heyeti bir tebliğ yayınladı: "... Silahlı Kuvvetler ve 12 Mart Muhtırası'nı küçük düşürecek sataşma ve beyana son verilmelidir." Asker 1971'de bir muhtıra vererek Demirel hükümetini istifaya zorlamıştı. Muhtıra, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde meydana gelen dördüncü; başarılı olmuş ikinci ve emir-komuta zinciri içerisinde yapılmış ilk askeri darbe eylemidir.

1999: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, 21 Şubat'ı Uluslararası Anadil Günü adı altında, uluslararası uzlaşıyı, kültürel çeşitliliği ve çok dilliliği desteklemek amacıyla takvime aldı.

2005: Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın soru önergesine verdiği cevapta, son üç yılda yaklaşık 53 bin telefonun dinlendiğini açıkladı. Çiçek, iletişimin tespiti ve dinlenmesi işlemlerinin cumhuriyet savcısının denetim ve gözetimi altında yürütüldüğünü, suç unsuru tespit edilen görüşmelere ilişkin iletişim tespit tutanağı düzenlendiğini belirtti.

2006: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM verdiği bir kararla Kemalizm’i eleştirmenin suç olmadığını hükmetti.

2013: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık tutuklandı, emekli Korgeneral Doğan Temel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2017: Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş'ün annesi Göze Gümüş, Diyarbakır'da bulunduğu evinde vefat etti.

2020: UKRAYNA'DA, YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE ÇİN'İN WUHAN KENTİNDEKİ UKRAYNALILARIN ÜLKEYE GETİRİLİŞİ PROTESTO EDİLDİ. KORONAVİRÜS SALGININA YAKALANACAKLARINDAN ENDİŞELENDİKLERİNİ BELİRTEN PROTESTOCULAR, OTOBÜSLERİ TAŞLADI.

Bu haberler de ilginizi çekebilir