• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bakan Bayraktar'dan maden ocağı kazasına ilişkin açıklama: Tespit ettik!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan çökmenin ardından toprak altında kalan işçileri arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, 9 işçiden 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması faciasında mahsur kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. İşçilerden 6’sının bir noktada 3’ünün farklı bir noktada bulunduğu belirlendi. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, olayın yaşandığı gün maden sahasındaki işçilerin bölgedeki çatlaklar nedeniyle tahliye edildiğini, mahsur kalan 9 işçinin de kontrol amaçlı bölgeye giden işçiler olduğunu söyledi. Bayraktar ayrıca, faciaya ilişkin gözaltına alınan 8 kişinin adliyeye sevk edildiği bilgisini paylaştı.

Bakan Bayraktar'ın yaptığı açıklama şöyle:

"(Erzincan maden kazası) 9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Burada (İliç) bahsettiğimiz heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz"

"Şu anda yabancı uyruklu da dahil olmak üzere 8 yönetici, personel adliyeye sevk edildi. İdari soruşturma kapsamında ifade verecekler"

SİYANÜR TESTLERİ SÜRÜYOR

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını da söyleyen Bakan Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini söyledi, “Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir