• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
`Saldırılar bizleri yolumuzdan alıkoymayacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İslami STK`lara yönelik saldırılara tepki gösteren HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Emin Doğru, saldırılara boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Halkımızı siyasi alanda temsil etmemizi engellemeye yönelik hiçbir girişim ve saldırı bizleri yolumuzdan alıkoyamayacaktır." dedi.


Halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda siyaset yapmak için Hür Dava Partisi`ni kurduklarını belirten Doğru, "Dinimize ve dilimize sahip çıkmak amacıyla partimizi kurarken hangi kesimlerden ve kimlerden gelirse gelsin her türlü bedeli göze alarak bu yola çıktık. Siyaset yapmanın son derece zor olduğu bir coğrafyada her türlü zorluğu göze alarak böyle bir işe giriştik." dedi.


Baskı ve saldırılara boyun eğmeyeceğimiz iyi biliniyor
HÜDA PAR olarak halkın siyasi temsiliyetini sağlamak için seçimlere girme kararı aldıklarını ve hazırlıklarını buna göre yaptıklarını söyleyen Doğru, "İnancımızdan aldığımız güç ve halkımızın desteğiyle hedeflerimize ulaşmak için azimle çalışıyoruz. Kamuoyuna önemle duyururuz ki seçimlere girip, girmeyeceğimize ve nerelerde gireceğimize karar verecek olan partimizin yetkili organlarıdır. Partimize yönelik yapılan saldırıların ve karalamaların bu kararımıza hiçbir etkisi olmayacaktır. Yıllardır gerek sistem tarafından ve gerekse malum kesim tarafından yapılan her türlü baskı ve saldırılara boyun eğmediğimizi ve eğmeyeceğimizi kamuoyu çok iyi bilmektedir. Halkımızı siyasi alanda da temsil etmemizi engellemeye yönelik hiçbir girişim ve saldırı bizleri yolumuzdan alıkoyamayacaktır." ifadelerini kullandı.


Hiçbir zaman kirli çatışmaların taraftarı olmadık
Çatışmalardan, ölümlerden, şiddet eylemlerinden ve haksızlıklardan bıkan halktan büyük bir teveccüh gördüklerini sözlerine ekleyen Doğru, "Halkımızın bu teveccühü bugüne kadar halka, STK`lara, siyasi partilere baskı ve şiddet uygulayarak iradelerine ipotek koyanları ciddi manada rahatsız etmiştir. Gayri İslami ideolojisini herkese dayatan ve kendilerine tabi olmayan kişilere ve yapılara karşı her türlü iftira ve şiddet yöntemini kullanan bu kesimin İslami yapılara, halkımıza, partimize ve üyelerimize yönelik saldırılarında sistematik bir artış görülmektedir. Bizler, hiçbir zaman halkımızın zararına olacak böylesi kirli çatışmaların taraftarı olmadık ve buna müsaade de etmeyiz. Halkımızın maslahatını ve geleceğini düşünerek, sabırla ve hikmetle hareket edip, izzetimizi de muhafaza ederek oynanan oyunları boşa çıkaracağız." diye konuştu.


Sorumluluk alınmazsa olacakların vebali altında kalacaklar
Bu saldırılarda en büyük sorumluluğun provokasyon peşinde olan saldırgan tarafı temsil eden kişi ve kurumlara düştüğünü dile getiren Doğru şunları kaydetti: "Bunlar, halkımızın evlatlarını birbirine kırdırtacak tutum ve davranışlardan uzak durmalıdırlar. Telafisi imkânsız hadiselerin meydana gelmemesi için sorumluluk almalıdırlar. Sorumluluk almaz ve sorumsuzca davranmaya devam ederlerse, olacakların vebali altında kalacak ve halkımız tarafından af edilmeyeceklerdir. Kürt halkının İslami ve insani haklarına kavuşması için ayrışmaya değil, daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Allah-u Teâlâ`nın izni ve yardımı ile Batman`da partimizin tanıtım çalışmaları kapsamında gitmeyeceğimiz ev ve görüşmeyeceğimiz kimse kalmayacaktır. Halkımızı evlerinde ziyaret edip Batman için neler yapılabileceği, istekleri ve beklentilerinin neler olduğu hususunda kendileri ile istişare edeceğiz. Batman il teşkilatı olarak sadece Batman`a hizmet için varız."


Halkın hak ettiği değeri HÜDA PAR`ın ehil ve adaleti gözeten idarecileri ile bulacağına inandıklarını ve bu sebepten halkın hizmetine talip olduklarını beyan eden Doğru, yapacakları bütün çalışmaların halka hayırlı olmasını diledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir