• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursalı Peygamber Sevdalısı çocuklar, Siyer Yarışması'nın heyecanını yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla 13'üncüsü düzenlenen ve Bursa'da yoğun bir katılımla gerçekleşen ödüllü Siyer Yarışması'na çocuklar da ilgi ve katılım gösterdi.  

Aileleriyle birlikte sınav merkezlerine gelen binlerce Peygamber Sevdalısı çocuk, kaybedeni olmayan Siyer Yarışması'nın heyecanını yaşadı. 

Sınav sonrası duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşan öğrenciler, siyer yarışmasına çok çalıştıklarını asıl hedefleri Peygamberimizin hayatını ve davranışlarını öğrenmek olduğunu söylediler.

"Hedefimiz dinimiz İslam'ı ve Peygamberimizin davranışlarını öğrenmektir"

Siyer sınavının iyi ve güzel geçtiğini belirten Ömercan Yavuz, "Sınava çalıştığım için bana kolay geldi. Sınav kitabını iki kere bitirdim. Sınav kolaydı. Allah'a güveniyorum. İnşallah dron alacağım. Allah izin verirse alırım." dedi.

Sınavın çok güzel geçtiğini söyleyen Mehmet Akif Taştan, "Bazı sorular zordu, bazıları kolaydı. Onun çok güzel geçti. Siyer kitabını bazen çok okudum ve araştırma yaptım. Hedefim dinimiz İslam'ı ve Peygamberimizin davranışlarını öğrenmektir." diye belirtti.

Sınavın iyi geçtiğini ifade eden Ömer Çankaya, "Sorular zor değildi, kolaydı. Kitabı okudum. Ama daha çok araştırma yaptım." dedi.

"Çalışınca oluyor"

Sınavın iyi geçtiğini belirten Ömer Faruk Koçak,  "Çalışınca oluyor. Güzel bir sınav oldu. Sınav biraz kolaydı. Ama dediğim gibi çalışınca oluyor. Puan olarak yüksek bir rakam bekliyorum." şeklinde konuştu.

Sınavın güzel olduğunu söyleyen Üveys Tuncer, "Benim açımda güzel bir sınav oldu. Bazı sorular kolay bazı sorular da bana biraz zor geldi. Siyer sınavı kitabını bir kere okudum. İyi bir puan bekliyorum ama alabilirsem." dedi.

Sınavın çok güzel olduğunu belirten Bilal Şimşek, "Sınava çalıştık mı kolay oluyor. Çalışmadık mı zor oluyor. Sınav kitabını 5-6 defa okudum." diye belirtti.

"Sınav biraz kolay, biraz da zordu"

Sınavın güzel ve kolay olduğunu ifade eden Ömer Güral, "Çalıştık mı daha da kolaydı. Ama biraz zor sorular da vardı. Sınav kitabını 4-5 defa bitirdim. Yüksek bir puan bekliyorum." dedi.

Sınavın çok iyi geçtiğini belirten Hiranur Soma, "Sınav biraz kolay, biraz da zordu. Siyer sınavı kitabını üç defa bitirdim. Yüksek bir puan bekliyorum." diye belirtti.

Sınavın kolay geçtiğini söyleyen Sümeyye Deniz,  "Ama bazı sorular zordu. Sınav gününe kadar bir defa kitabı okudum. Ortalama bir puan bekliyorum." diye konuştu.

"Kitabı okuyan herkes sınavı geçer"

Sınavın iyi geçtiğini belirten Kübra Gazioğlu, "Baştan sorular kolaydı. Ama sonlara doğru zor olmaya başladı. Ama yine de iyi geçti. Sınav kitabını iki defa okudum. 4.5 yanlışım olabilir." şeklinde konuştu.

Sınavın iyi geçtiğini belirten Elif Yaren Gergin, "Bence kitabı okuyan herkes sınavı geçer. Sınav kolaydı. Sıralama da ilk onu bekliyorum. Kitabı bir defa bitirdim." diye belirtti.

Sınavın çok güzel geçtiğini söyleyen Ebrar Alaybaşı, "Sorular gayet kolaydı. Sınav kitabını üç defa okudum. Aklımda da baya kaldı. 40-50 arası puan bekliyorum. " dedi.

"Çocuklar için iyi bir yarıştır"

Siyer yarışması çok iyi bir yarış olduğunu belirten Efe Şişman, "Herkese öneriyorum. Çocuklar için iyi bir yarıştır. Sınav kolaydı. Sınavdan tam puan bekliyorum. Üç defa kitabı bitirdim." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir