• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirtli çocukların gözünden siyer sınavı: Anlamak, öğrenmek ve Peygamber sevgisiyle dolmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınavın ardından, çocuklardan bazıları sınavın kendileri üzerindeki etkilerini anlattı.

Sınavın orta seviyede geçtiğini ifade eden bazı çocuklar, hazırlık sürecinde siyer kitabını defalarca okuyarak Peygamber Efendimize olan sevgilerini daha da artırdıklarını belirttiler. Bu süreçte, Peygamber Efendimizin yaşadığı zorlukları daha derinlemesine anlama ve İslam'ı daha iyi kavrama fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme gayesiyle sınava hazırlandıklarını ifade eden çocuklar, sınavda farklı zorluklarla karşılaşsalar da genel olarak sınavdan memnun olduklarını belirttiler.

"Peygamberimizin yaşamış olduğu zorlukları anladım ve ona olan sevgim daha da arttı"

Sınavın oldukça güzel geçtiğini ifade eden Eslem Ceylin, "Umarım çok yanlışım çıkmaz. Sınav orta gibiydi, zor değildi, kolay da değildi. Her soruyu 3 kez okudum ve çoğu soruya dönüp tekrar baktım. kitabı 3 kez okudum, anladığım bir kitaptı. Sınava girilmeyecek olsa bile okunabilirdi. Peygamber Efendimize olan sevgim çok yüksekti. Bu kitap sayesinde Peygamberimizin yaşadığı zorlukları anladım ve Peygamberimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e olan sevgim daha da arttı," şeklinde duygularını dile getirdi.

"Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in İslam'ı anlatırken nasıl taşlandığını öğrendim"

Siyer sınavının orta seviyede hatta bazı soruların çok kolay olduğunu ifade eden Miraç Tekin, "Güzel sorular vardı, bazı sorulara çok dikkat vermek gerekiyordu. Ben 13'üncü soruda zorlandım. Ona takıldım ama yine de yaptım. Evde siyer kitabını bir kez okudum, bu nedenle sorular bana kolay geldi. Kitaptan Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in yaptığı savaşları, süt annesini, kardeşlerini, üvey kardeşleri, İslam'ı anlatırken nasıl taşlandığını öğrendim," ifadelerini kullandı.

"Kitabı 3 kez okudum ve her okuduğumda aynı heyecan, aynı sevinci yaşadım"

Siyer sınavına çok iyi hazırlandığı için kendisine kolay geldiğini dile getiren Melek Yardım, "5-6 soru hariç sorular kolaydı. Kitabı 3 kez okudum ve her okuduğumda aynı heyecanı ve aynı sevinci yaşadım. Her okuyuşumda farklı şeyler kazandım. Çünkü Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını her okuduğumuzda kavrayacağımız yeni şeyler olacaktır. Özellikle huzur olması gereken zamanlarda Peygamber Efendimiz'den almamız gereken çok şey var. Onu her okuduğumda ona olan aşkım ve sevgim daha da artıyor," dedi.

"Siyer sınavı hem kolay hem de zor geçti"

Siyer sınavının kendisi için hem kolay hem de zor geçtiğini dile getiren Ecrin Erdoğmuş, "Mesela 12 ve 13'üncü sorularda zorlandım, biraz anlayamadım. Elimden geldiği kadar çalıştım ama biraz zor geçti. Evde kitabı 2 kez okudum, biraz az oldu. Evde çalışırken ağabeyim bir de ablam bana yardımcı oldular, kitaptan bazı sorular sordular, ben cevaplamaya çalıştım. Peygamber Efendimize yardım eden hayvanlar aklımda kaldı, orası benim çok hoşuma gitti," şeklinde konuştu.

"Bu sınav bana Peygamberimizin davasından vaz geçmeyen, kararlı ve merhametli olduğunu öğretti"

Birkaç soru hariç sınavın biraz zorlu geçtiğini ifade eden Alp Anda, "Birinci olmayı hedefliyorum, birinci olamasam da iyi bir derece alacağımı düşünüyorum. Kitabı bir kere okudum ama hızlı geçip gitmedim, iyice anlayarak ve ayrıntıları ezberleyerek okudum. Bu bana epey iyi bir katkı sağladı. Okuduğum kitap bana Peygamber Efendimizin Allah'tan aldığı vahyi ne olursa olsun tebliğ ettiğini öğretti, davasından vazgeçmeyen, kararlı ve merhametli olduğunu öğretti. Ona karşı sevgim arttı, onun gibi günahsız bir şekilde yaşamayı hedefledim," dedi.

"İnsanlar karanlıktayken onları aydınlığa çıkardığını ve diri diri gömülen kız çocuklarını nasıl kurtardığını öğrendim"

Siyer kitabına çok iyi hazırlandığını ifade eden Ecrin Taşkıran, "Peygamber Efendimizin doğduğu gün çok hayırlı bir gündü; o gün sönmeyen bin yıllık ateş söndü. Resulullah "Sallallahu aleyhi ve Vesellem" Efendimizin doğduğu gece, İran kralı (Kisra’nın) sarayı sallandı ve 14 burcu yıkıldı. Sınav biraz heyecanlı geçti. İnşallah kazanırım, sınav bana kolay geldi ve hiç boş sorum yoktu. 24'üncü soruda biraz zorlandım ama onu da çözdüm. İslam dinini ben de Peygamber Efendimizden öğrendim; insanları karanlıktayken aydınlığa çıkardığını ve diri diri gömülen kız çocuklarını nasıl kurtardığını öğrendim," şeklinde ona olan hayranlığını ifade etti.

"Peygamber Efendimiz insanları doğru yola iletmek için çok büyük sıkıntılar çekti"

Sınavın kendisi için çok kolay geçtiğini ama yine de takıldığı bazı soruların olduğunu ifade eden Resul Aktaş, "Peygamber Efendimiz insanları doğru yola iletmek için çok büyük sıkıntılar çekti. Bunlardan bir örnek verecek olursak taşlanmıştır ve arkadaşı onu kurtarmıştır. Ona olan sevgim zaten oldukça fazlaydı ama bunları öğrendikten sonra katlanarak arttı," dedi.

"Yarışmaya katılma amacım, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti"

Bu yarışmaya katılma gayesinin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek olduğunu ifade eden Berra Total, "Çok güzel bir yarışma, bazı sorular zordu ama bazıları da çok kolaydı. Özellikle sahabelerle ilgili sorularda takıldım. Siyer kitabını bir kere okudum ama hepsi aklımda kaldı. Peygamber Efendimizin şefkatini, darda kalanlara yardım ettiğini, yetimlere baktığı, fakirlere yardım ettiği, İslam'ı insanlara götürürken çok zorluklar çektiğini ve insanların onu taşladığını, alay ettiğini ve kötü sözler söylediklerini öğrendim," diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir