• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber sevgisiyle aydınlanan yaşlı yüreklerin siyer yarışması heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın organize ettiği "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması, Türkiye genelinde büyük bir ilgiyle karşılandı.

Katılımcılar arasında özellikle yaşlılar dikkat çekti. İleri yaşlarına rağmen sınava katılan ve öğrenme arzularıyla göz dolduran 2 yaşlı yarışmacı, manevi değerlere olan bağlılıklarıyla büyük takdir topladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Siyer Yarışması, sadece bilgi yarışması olmanın ötesinde, toplumun farklı yaş gruplarını bir araya getirerek manevi değerlerin önemine vurgu yapmasıyla da dikkat çekti.

Yaşlı yarışmacıların katılımı, ömür boyu öğrenmenin ve Peygamber sevgisinin yaşamımızdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

"Kadın erkek, çocuk yaşlı herkesi peygamber efendimizi tanımaya davet ediyorum"

Abdullatif Uluışık

Ailece Siyer yarışmsına katıldıklarını ifade eden 60 yaşındaki Abdullatif Uluışık, "İnsanlar, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in ve Sahabelerinin hayatını ve İslam'ı insanlara nasıl anlattığını öğrenmek bizim için büyük bir şereftir. Genç, yaşlı, ihtiyar demeden herkes Peygamberini tanımak için siyer sınavına katılmış bulunuyor. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizim için büyük bir örnek, rehberdir. Ona tabi olanın yolu doğrudur. Onu ne kadar sevsek azdır çünkü onun muhabbeti bizim kalbimizde yerleşmiş, dünya bizim umurumuzda değil, sadece sevgisi olsun yeter. Bütün insanları Peygamber Efendimizi, dinini, kitabını tanımaya, hak yolunu öğrenmeye, helal ve haramı bilmeye teşvik ediyorum. İnsanlık zor bir dönemden geçiyor. Müslümanım diyen birçok insan peygamberin adını, dinini, nereden geldiğini ve nereye gideceğini bilmiyor. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı herkesi peygamber efendimizi tanımaya davet ediyorum." çağrısında bulundu.

"Peygamber sevgisi kelimelerle anlatılmaz"

Bedrettin Keskin

Peygamber sevgisiyle dolu olduğu için 5-6 kezdir siyer yarışmasına katılan Bedrettin Keskin, "Bu sevgi kelimelerle anlatılmaz. Müslümanlar, eğer peygamberi seviyorsanız Allah'a uyun şeklinde emrolundu. Sınava hazırlanmak için kitabı 4 kez baştan sona kadar okudum, onu okumak çok güzel bir ibadettir. Herkes onu okusun çünkü cennetin yolu onu okumaktan geçiyor. Onun yolundan ayrılmak sapıklıktır. Peygamberimiz bizim için güzel bir örnektir. Onun hayatını ne kadar okusak azdır, bir daha bir daha okumak ve amel etmek gereklidir. Onu her okuduğumda ona olan sevgim artıyor. Bütün sahabeler de onu razı etmek için çalışmışlardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir