• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Görme engelli Ravza’nın Peygamber sevdası imrendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen siyer sınavına Van’da da 7'den 70'e binlerce kişi katıldı.

İpekyolu ilçesi Mesut Özata Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Siyer Sınavı'na katılan görme engelli Ravza Makbule Dinçer, amacının Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını öğrenmek olduğunu belirtti.

Sesli kitap dinleyerek sınava hazırlanan Ravza Dinçer, iki yıldır Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenlediği sınavlara katıldığını dile getirdi.

En büyük hayalinin umreye gitmek olduğunu belirten Dinçer’in Hazreti Muhammed’e (sallallahu aleyhi vesellem) olan sevgisi ise imrendirdi.

Yüzde 88 görme engelli olduğu için özel bir sınıfta ve bir gözetmen ile sınava tabi tutulan Dinçer, engelli olmanın Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını öğrenmeye engel olmadığı söyledi.

“Umreye gitmeyi istiyorum”

Sınavda başarılı olarak umreye gitmek istediğini belirten Ravza Makbule Dinçer, “Geçen yıl da online olarak girmiştim sınava. İnternette sesli kitap dinliyordum. Heyecan vardı, stres vardı. Ya nasip olursa da umreye giderim, umreye gitmeyi istiyorum. Mescid-i Haram'ı görmek, Ravza-i mutahharayı görmek, oraları gezmek güzel olurdu. Peygamber Efendimizin ayak bastığı yerleri, O’nun gördüğü yerleri görmek isterdim. Değişik bir duygu. Güzel geçti, zor olan sorular da vardı ama kolay olanlar da vardı. Çalışınca zaten oluyor. En basitinden azmetmesi lazım insanın. Peygamber Efendimiz gibi güzel bir insanın hayatını öğrendikçe daha çok öğrenmek istiyor insan. Bir kere okuyup, öğrenmesi bile yeterli olur.” şeklinde konuştu.

Ravza’nın zor şartlara rağmen sınava hazırlandığını belirten baba Abdurrezzak Dinçer, “Ravza ve büyük oğlum görme engelli. Ravza, yüzde 10-12 arasında görebiliyor. Buna rağmen azmediyor, çabalıyor. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bazen yeterli olmuyor. Bizim olmazsa olmazımız, Peygamber aşığı olmamız ve Peygamberi de Allah için sevmemizdir. İlk başta Allah’ı sevip ondan sonra Peygamberi Resul olarak kabul etmemiz ve bu yolda devam etmemiz gerekiyor. Diğer velilerin de bu konuda gerekeni yapması ve üzerine düşen hassasiyeti göstermesi gerekiyor.” dedi.

Görme engellilerin okullarda sorun yaşadığını belirten Dinçer, yetkililere seslenerek, “Yıllardır bu zorluklarla karşı karşıyayız. Ne Milli Eğitim'den ne de diğer yerlerde çok kez başvurmamıza rağmen yeterince destek alamadık. Bu zorlukları yenmemiz için birinin el atması gerekiyor. Hem okullarda hem de eğitim konusunda bu çocuklara bir öncülük yapılması, yol açılması lazım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir