• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyer Yarışması'na katılan öğrenci ve veliler: Peygamber'in hayatını öğrenmek en büyük ödüldür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen "Siyer Yarışması" 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İller bazında en fazla katılımın sağlandığı İstanbul'da tüm ilçelerde yüzlerce okulda binlerce kişi yarışmaya katılım sağladı.

4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada, 1 ve 2'nci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'üncü kategoriler için 75 soru yer aldı.

Siyer Yarışması'nda dereceye girenlere umre ödülü, bilgisayar ve drone gibi çeşitli hediyeler verilecek.

Yarışmanın soru çözümleri; 1 ve 2. kategori için bugün saat 16.00'da, 3 ve 4. kategoriler için ise saat 20.00'de Rehber TV'de gerçekleştirilecek.

Cevap anahtarı peygambersevdalilari.com ve siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacak.

Kaybedeni olmayan yarışmanın sonuçları, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından açıklanarak duyurusu yapılacak.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Siyer Yarışması'na katılan çocuklar ve velileri duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabiri ile paylaştı.

"Peygamberimizi tanımamız için güzel bir sınavdı"

Siyer Yarışması'na katılan 11 yaşındaki Mustafa Burak Çelebi, "Peygamberimizin yaşadığı dönemdeki zorlukları; annesini, babasını, dedesini kaybettiğini çok iyi öğrendim. Herkese tavsiye ederim, çok güzel bir sınavdı; Peygamberimizi tanımamız için güzel bir sınavdı. Peygamber Sevdalıları'nın düzenlediği sınavı kazanırsak zaten ödüller alacağız, kazanamasak da Peygamberimizin hayatını tanımış olduk." dedi.

"Burada önemli olan sınavı kazanmak değil Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmektir"

Yarışmanın iyi geçtiğini belirten Beril Hüma Arslan, "Sınav soruları kolaydı. Güzel bir sınavdı, evde de kitabı okumuştum. Sınava kitabımı okuyarak, yazarak ve ezberleyerek hazırlandım. Peygamberimiz doğduğundaki mucizeler beni çok etkiledi. Burada önemli olan sınavı kazanmak değil Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmektir." diye belirtti.

"Ben sınava ödül için gelmedim, Peygamberimiz'i anlamak için geldim"

Yarışmaya katılan öğrencilerden Rüzgar Kılıç, "Sınav çok iyi geçti, arkadaşlarıma da öneririm. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü kategorilere ayrılıyor; herkes sınava katılabilir. Ben sınava ödül için gelmedim, Peygamberimiz'i anlamak için geldim. Peygamberimizin çok önemli davranışları var; çok dürüst, çok merhametli bunları öğrenmek için sınava girdim. Ödülü kazanamasam da canım sağolsun." şeklinde konuştu.

"Önemli olan Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmek ve O'nun gibi yaşamaktır"

Sınavının iyi geçtiğini belirten öğrencilerden Bilal Eymen Unutur, "Sınava kitabı okuyarak bazende tabletimden geçmiş yılların sorularına bakarak çalıştım. Peygamberimizin hayatınından beni en çok etkileyen şey; Ebrehe Kabe'yi yıkmaya çalışırken ebabil kuşlarının fırından yeni çıkmış gibi olan sıcak taşları atması etkiledi. Sınavı tavsiye ediyorum, güzel bir sınav. Önemli olan Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmek ve O'nun gibi yaşamaktır." diye konuştu.

"Ödüller bahane önemli olan çocukların Peygamber Efendimiz'in hayatını düzgün bir şekilde öğrenerek hayatlarına tatbik etmeyi anlayabilmesi"

Siyer Yarışması'nı önemli bulduğunu aktaran öğrenci velilerinden Sinan Unutur, "İnsanların, Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenerek ve O'ndan örnekler alarak, dersler çıkararak kendi yaşantılarına yansıtması gerekiyor. Aslında hediye bahane, ödüller bahane önemli olan çocukların Peygamber Efendimiz'in hayatını düzgün bir şekilde öğrenerek hayatlarına tatbik etmeyi anlayabilmesi gerekiyor. Çocuklar, bizler, bütün Müslümanların bunu düzgün bir şekilde yaşayabilmesi gerekiyor. Bu tarz yarışmalar ve ödüller insanları cezbedici olsa da aslolan Peygamber Efendimiz'in hayatını düzgün bir şekilde öğrenerek, tatbik etmek olması lazım." cümlelerini kullandı.

 

"Peygamberimizin hayatını öğrenmek; hayatımıza uygulamak, doğru şeyleri yapmak ve doğru dini insanlara tebliğ etmek için önemlidir"

Siyerden etkilendiğini belirten öğrencilerden Hatice Avcı, "Peygamber Efendimiz'in arkadaşlarının Bedir ve Uhud savaşında yaşadıkları olaylar beni bayağı etkiledi. Sınav kolaydı, iyi çalışan bir öğrenci sınavdan bayağı iyi bir not alabilir. Peygamberimizin hayatını öğrenmek; hayatımıza uygulamak, doğru şeyleri yapmak ve doğru dini insanlara tebliğ etmek için önemlidir. Peygamberimize olan sevgimizi yaşayarak ve Peygamberimizin davranışlarını örnek alarak anlatabiliriz." dedi.

"Sınav çok önemli değil önemli olan çocukların Peygamberimiz'i tanınmasıdır"

İnsanların Hazreti Muhammed'i tanıması açısından Siyer Yarışması'nın önemli olduğuna dikkat çeken Ebuzer Ökten, "Biz kızımla Peygamberimiz üzerine konuşuyorduk, sınav sürecinde de geçen yıl da katılmıştık, kitap okudu; bunun haricinde birbirimize karşılıklı sorular sorduk. Peygamberimizi tanıması, O'nun ahlakını öğrenmesi, yaşadıkları zorlukları öğrenmesi açısından değerliydi. En önemlisi de Hazreti Peygamberimiz'i bir nebze de olsun tanıması açısından güzel oldu. Sınav çok önemli değil önemli olan çocukların Peygamberimiz'i tanınmasıdır." şeklinde belirtti.

"Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmek benim için daha büyük bir ödül"

Çocuğunun günlerdir yarışma kitabına çalıştığını belirten velilerden Ömer Gökmen, "Çocuğum bütün okuldaki işlerini bıraktı sürekli sınava yöneldi. Hem heyecanlı hem istekli hem de kendi kendi kendine gelip bize sorular soruyor. Baba bak 'Peygamberimiz'in hayatı şöyleymiş, doğduğu yılda şöyle olmuş' diyerek bize anlatıyor. Gayet istekliyidi, başarılı bir şekilde çıktığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerden Miraç Efe Gökmen ise, "Benim için ödül gerekmiyor, Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmek benim için daha büyük bir ödül. Peygamberimizin dürüst olması beni çok etkiledi. Bundan sonra hayatımda dürüst olmayı, yalan söylememeyi, kötü sözler kullanmamayı hayatımda kullanacağım. Bunlar beni etkiledi, dikkat edeceğim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir