• DOLAR 32.275
  • EURO 34.838
  • ALTIN 2399.692
  • ...
Beyaz Saray'dan Trump'ın açıklamalarına yanıt: Dehşet verici!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, NATO’nun savunma harcamaları gereksinimlerini karşılamayan müttefiklerini Rus saldırısına karşı korumayacağı yönündeki sözlerini ‘dehşet verici’ olarak nitelendirdi.

Trump’ın sözleri karşısında dehşete düştüklerini ima eden Bates, “ABD'nin en yakın müttefiklerinin topraklarına ‘saldırıları teşvik etmek’ dehşet verici. Aynı zamanda ABD'nin ulusal güvenliğini, küresel istikrarı ve ABD ekonomisini tehlikeye atıyor” ifadelerini kullandı.

Trump başkan olduğu dönemde, NATO'nun savunma harcama hedeflerini yerine getirmeyen üyelerinin savunulmaması gerektiği konusundaki açıklaması üzerine bir müttefikle ‘karşı karşıya’ geldiğini belirtmişti.

Kendisine karşı çıkan müttefike verdiği yanıtta Trump, ödemelerin yapılmaması durumunda Rusya'nın istediğini yapmasını ve olası saldırılarını ‘destekleyeceğini’ söylediğini aktardı.

Trump, "Neden ödeme yapmıyorsun? Sizi korumazdım, hatta size (Rusya'nın) ne isterlerse yapmalarını desteklerim. Ödemelerinizi yapmak zorundasınız" diye ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir