• DOLAR 32.212
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.209
  • ...
Filistinli gazetecilerden çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik saldırılarını karadan ve havadan aralıksız sürdürürken, Filistinli gazeteciler, Cibaliya Mülteci Kampı'nda yaptıkları eylemle uluslararası toplumdan yardım istedi.

Gazeteciler, Gazze'nin kuzeyinde aç bırakılan halk için bölgeye insani yardımların ulaştırılması taleplerini dile getirdi.

Filistinli gazeteci İslam Bedir, eylemde yaptığı konuşmada, "Dünya üzerinde daha önce görülmemiş, çocuklar, hastalar dahil toplumun tüm kesimlerine kadar uzanan açlığa karşı yardım çağrısında bulunuyoruz. Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler soykırım ve aç bırakma politikasına maruz kalıyor." dedi.

Bedir, piyasada un gibi temel gıda maddelerinin dahi bulunmadığını, işgal rejimin ise yardımların girişine izin vermediğini ve kuzey bölgelere gittikçe kötüleşen bir abluka uyguladığını söyledi.

Dünyanın gözü önünde uygulanan bu aç bırakma politikasından uluslararası toplumun sorumlu olduğunu belirten Bedir, "Gazze'nin kuzeyine yardım girdiğine dair haberler yalan. Buraya hiçbir yardım ulaşmıyor." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir