• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
NATO'dan Rusya uyarısı: Avrupa, silah ve mühimmat üretimine daha çok odaklanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna savaşına değinen Stoltenberg, Avrupa ekonomisinin silah ve mühimmat üretimine çok daha fazla odaklanması gerektiğini belirterek, "Ukrayna'ya tedarikimizi artırabilmemiz ve kendi stoklarımızı yeniden doldurmamız için sanayi alanındaki temelimizi daha hızlı bir şekilde iyileştirip genişletmemiz gerekiyor" dedi.

Stoltenberg, Batılı ülkelerin hem üretimde hem de yatırımda Rusya'yı geçebilecek araçlara sahip olduğunu söyleyerek, "Batının ekonomik ve sanayi gücü, Rusya'dakini gölgede bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, silah üretiminin artmaması durumunda bundan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yararlanabileceğini ve Avrupa'nın güvenliğinin tehdit edileceğini savunarak, "Putin, Rus ekonomisini uzun bir savaşa hazırlıyor. (Putin), Rusya'nın askeri harcamalarında yüzde 70'lik bir artış talimatı verdi ve İran ve Kuzey Kore'den füze tedarik etmekten vazgeçmiyor. Rusya tüm ekonomisini savaşa yönlendirdiği için biz de güvenliğimiz için daha fazlasını yapmalıyız" diye belirtti.

Stoltenberg, eğitim ve sağlık alanlarına daha fazla para yatırım yapmak isteyenleri anladığını ancak okullar, hastaneler ve endüstrinin silahlı kuvvetler tarafından korunduğunu ifade ederek, "Bundan dolayı güvenliğimize yatırım yapmak önemlidir" dedi.

NATO'nun Rusya ile savaş arayışında olmadığına vurgu yapan Stoltenberg, "Ancak kendimizi on yıllarca sürebilecek olası bir karşı karşıya gelmeye hazırlamalıyız" diye kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir