Programda konuşan Eyad Ebu Ramazan, aralarında mühendislerin ve akademisyenlerin olduğu bir grupla Gazze’deki “teknokrat vizyon”u savunduklarını ve örgütlendiklerini söyledi.
Ebu Ramazan, grubun yönetim veya resmi iktidar kurma amacı taşımadığını, ancak Gazze’nin yeniden inşası ve yönetiminde rol almayı hedeflediklerini belirtti. Vizyonlarında yer alan başlıca noktalar arasında sınır kapılarının serbestleştirilmesi, üniversitelerin uluslararası kurumlarla bağlantılandırılması ve gençlerin yeniden istihdama yönlendirilmesi bulunuyor.
Ebu Ramazan Hamas'a ilişkin ise, “Eğer bu ikinci aşamaya geçilmezse — kapıların açılması, hayatın normalleşmesi — Hamas yeniden güç kazanabilir,” dedi.
Ebu Ramazan’ın belirttiğine göre, grup savaşın bitiminin ardından Trump’a bir mektup göndererek şunları ifade etti:
“Gazze’deki yeniden inşa sadece binaların onarılması değil; sağlık, eğitim, su, altyapı, istihdam ve sosyal koruma gibi temel alanları kapsamalı. Bu süreç, bizim için değil, bizimle birlikte yürütülmeli. Gazze’deki direnişin sembolü olan halkımızı şahsen görmek için yapacağınız ziyaret büyük onur olacaktır.”





