• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

İslam İşbirliği Teşkilatı malumunuz olduğu üzere Gazze gündemiyle olağanüstü olarak Riyad’’ta toplandı. Sonucun ne olduğunu herkes biliyor.

57 Ülkeden oluşan ve nüfusu 2 Milyar’ı bulan İslam İşbirliği Teşkilatı, nüfusu 10 Milyon bile olamayan bir mel’un oluşuma karşı açıkça aczini ilan etti.

Toplantı sonrasında 31 Maddelik bir sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiri neredeyse israil’e ‘sizden rica etsek de artık öldürmeseniz mi, zaten yeterince öldürdünüz. Biraz ara mı verseniz’ tarzında kaleme alınmıştı. Temenniler, beklentiler, kınamalar gibi klavye mücahitlerinin yapacağı tarzda bir açıklamaya imza attılar.

BM’ye, israil’i savaş suçlusu ilan et, şeklinde bir çağrıda bulunmak, israil’den yaralıların tahliyesi ya da halka gıda temini için ricada bulunmak için mi toplandınız.

Gördünüz mü, bildiri yayınlanır yayınlanmaz İsrail tası tarağı toplayıp Gazze’yi hemen terk etti(!)

Vallahi, sadece dostlar alışverişte görsün, tarzı bu toplantı ve sonrasında yapılan açıklamalar israil’e ABD’nin verdiği destekten daha fazla motivasyon ve moral kaynağı olmuştur.

Çünkü gördüler ki; Ne yaparlarsa yapsınlar karşılarında olduğunu söyleyen güçler sadece kınıyorlar, temenni ediyorlar ve de savaşlarda geri hizmette olanların yaptığı görevleri yapmayı, yaralıları tedavi etmeyi, erzak teminini üstlenmek istiyorlar.

Bu, bin yılın ayıbıdır. Bir tek Müslüman ülke de çıkıp, İsrail bu savaşı durdurmazsa karşısında beni de bulur, diyemedi.

Bir tek Müslüman ülke çıkıp da, madem herkes israil’e silah veriyor ben de Kassam Tugaylarına silah, mühimmat vereceğim, deme izzetine erişemedi.

Ultra lüks uçaklarına bindiler, ultra lüks otellerde konaklayıp yediler, içtiler, kınadılar, temenni ettiler, çağrıda bulundular, israil’i, bunlardan bir cacık olmaz, diye cesaretlendirdiler. En son da çıkıp poz verdiler.

Sonra mı? Sonrasında herkes yine Ultra Lüks uçaklarıyla geri döndüler. Onlar orada toplanırken de Gazzeli bebekler, çocuklar katledildi, onlar Lüks uçaklarıyla dönerken de İsrail uçakları hastaneleri bombaladı.

Ne işe yaradı bu zirve? Ümmet’in bebeklerinin, geleceğinin katledilmesine engel mi oldular. Yoksa onlar orada toplantı halindeyken İsrail adeta tüm İslam Dünyası ile dalga geçercesine aşağılarcasına Gazze’deki hastaneleri kuşatmaktan uzak mı durdu?

Neden onca kelli felli adam, 57 Ülke ve 2 Milyarlık nüfus bir tek Ebu Ubeyde etmiyor acaba? Ebu Ubeyde’nin bir tek sözü neden onların sayfalar dolusu bildirilerinden, temennilerinden daha fazla ürkütüyor İsrail denen terör oluşumunu.

Maalesef 57 Ülkenin bir tek ülkeye karşı cesurca davranamadığına şahit olduk. Keşke hiç toplanmasaydılar, keşke bu teşkilat hiç olmasaydı.

Bu devletler neden kendi halklarının taleplerine kulak tıkıyor ki?

Neden korkuyorsunuz ki? Kasam Tugayları size israil’in yenilmez olmadığını göstermedi mi? İsrail’de füze var da Türkiye’de, İran’da, Pakistan’da, Mısır’da ve diğerlerinde yok mu?

Ümmet silahsız olarak bile üzerine yürüse İsrail denen terör oluşumunu birkaç saatte yerle yeksan eder.

Korkmayın… Korkmayın… Korkmayın.

Bu işin ortası yok ya Ebu Ubeyde olacaksınız ya da…!