• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Şimdilerde can çekişen, adeta kimse tarafından kabullenilmediği için ortada kalan Millet İttifakı denen kuru gürültü oluşumu, seçim yenilgisinden sonra tepetaklak aşağı doğru yuvarlanmaya devam ediyor.

İttifaka, Cumhur İttifakı’ndan oy tırtıklamak için eklemlendirilen küçük partiler hayal bile edemeyecekleri kadar Milletvekili almanın konforuyla peşin satan misali ahkâm keserken İttifakın koçbaşları olan CHP ve İYİ Parti ise halen yenilginin şokunu üzerinden atmaya çalışıyor.

En ilginç olanı ise İYİ Parti’nin yaşadıkları. İYİ Parti en başta genel başkanı olmak üzere baştan aşağı inandırıcılığını yitirmiş durumda.

Seçimden önce esip gürleyen, millete küfreden İYİ Parti ve onun İP’sizleri şimdi tam anlamıyla yalancı çobana dönmüş durumdalar.

Dikkat ettiniz mi, sabah akşam çıkıp, biz yerel seçimlere tek başımıza gireceğiz,  diye kendilerini yırtıyorlar ama kimse onlara inanmıyor.

Sözcüleri konuşuyor, Başkanları bağırıyor, yazıyorlar, çiziyorlar ama yine de inandırıcı olamıyorlar.

Allah hiç kimsenin sözünü bu kadar ayağa düşürmesin.

Neden acaba, neden inandırıcı olamıyorlar?

Çünkü adeta yalancı çobana dönmüş durumdalar. Seçimden önce ne dediyseler onun tersini yaptılar.

Her fırsatta, hiç kimse bizi HDP ile yan yana getiremez, demelerine rağmen. Bırakın HDP’yi PKK ile aynı tavrı sergileyip aynı adayı destekleyerek gerçek yüzlerini ortaya koydular ve de seçimde milletten şamar yediler.

Şimdi ise kendilerini aklama peşindeler. O yüzden de biz ittifakı bitirdik, yerel seçimlere tek başımıza kendi adaylarımızla gireceğiz diye, karar üstüne karar alıyor, bağırıp duruyorlar.

Bu şekilde kendilerince CHP üzerinden HDPKK bagajından kurtulmak istiyorlar. Ama arşivler açık bir şekilde ortada duruyor.

Yalancı çobanlık unvanı hem yapıştı hem de yakıştı doğrusu hak eden bu partiye. İYİ’lik öyle tabelaya üç harf yazmakla olmuyormuş demek ki?

Gelelim kaosların partisi CHP’ye… CHP’de malum, içi boş ve ne olduğunu seslendirenlerin bile bilmediği bir ‘değişim’ davulu çalınıyor.

Değişimin olması için de ‘sözde’ kongre süreci başlatmışlar. Kongrelerin yapıldığı her yerde salonlar adeta ‘Boks Ringine’ dönüyor. En son İzmir’de düzenledikleri kongrede yaşanan rezaletten sonra salona Çevik Kuvvet’in girmesi, rezaletin geldiği son noktayı ortaya koyuyor.

Ülkeyi değiştirmek iddiasında olanların bir türlü kendilerini değiştirmemeleri, kavga gürültü ve şantaj ile işlerini halletmek istemeleri klasik CHP budur işte dedirtiyor insana.

CHP’ye bir değişim lazım elbette. Fakat bu birilerinin iddia ettiği gibi Kılıçdaroğlu gitsin ben geleyim tarzında değil. Köklü bir değişime ihtiyaçları var ama onlarda bunu yapacak ne yürek vardır ne de öyle bir niyet.

Şimdi bu iki partinin ve CHP üzerinden ittifaka eklemlenen HDP ve Zafer Partisi’nin de içinde olduğu oluşumun iktidar olduğunu bir düşünsenize. Gerçekten de Allah Azze ve Celle ülkeyi bunların şerrinden korumuş.

Rabbim korumaya devam eder inşallah…