• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...

Yıllarca CHP’li belediyelerin halkın parasıyla yaptırdıkları heykeller tartışıldı. Dikkat etmişseniz son yıllarda ise genellikle AK Partili belediyelerin halkın parasıyla düzenledikleri konserler, şarkılı türkülü eğlenceler tartışılmaya başlandı.

 Hele de son yıllardaki ekonomik krizlere rağmen konserlerin ve benzeri programların devam etmesi büyük tepki çekiyor. Özellikle Anadolu’nun kimi yerlerinde duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları’nın ve halkın tepkisiyle kimi konserler zaman zaman iptal edilebiliyor.

Ama başta İstanbul’un kimi ilçeleri olmak üzere Batı illerinin bir kısmında Başkanlar kendi seçmenlerinin tepki ve taleplerini önemsemiyorlar.

En son Twitter’da önüme AK Partili bir belediye başkanının paylaşımı düştü. Paylaşımda ‘Bugün gençler aktı dersek abartmış olmayız. 18.00’de açılan etkinlik alanına 145 bin misafirimiz girebildi, birçoğu da dışarıdan eşlik etti’ deniliyordu.

 İlk etapta miting ya da bir açılış falan sandım. Ama paylaşımın tamamını okuyunca, belediyenin düzenlediği bir konserin haberi olduğunu anladım.

Her taraftan ekonomik krizin ‘aktığı’ bir zamanda Belediye Başkanı’nın deyimiyle gençler ‘akmıştı’.

6 ay öncesinde bu ülkede on binlerce bina yıkılmış iken 50 bin canımız toprağa, milyonlarcası ise evsizliğe mahkum olmuş iken iktidar mensubu bir belediye başkanı gençlerin eğlenceye ‘akmasıyla’ övünüyor.

Kimi AK Partili belediyeler bunu yıllardan beri yapıyorlar. Milletin değerlerine sürekli saygısızlık yapan, yaptıkları müzikler ile gençleri olumsuz şeylere özendiren sanatçılara halkın milyonlarını ‘akıtıyorlar’.

Enteresan olanı ise düzenledikleri bu tür konserlere kendi seçmenleri ya da kendi tabanları katılmıyorlar genelde. Karşı tribünlere oynama telaşı haybeye bir uğraşıdan başka bir şey değil yaptıkları aslında.

Ben hiçbir hizmette bulunmuyorlar ya da hiçbir şey yapmıyorlar demiyorum. Ama ülkenin inanç dokusuna ya da kendi seçmenlerinin fikri alt yapısına muhalif davranışların sergilenmesinin doğuracağı dünyevi ve uhrevi olumsuz sonuçlara dikkat çekmek istiyorum.

Olayın bir de ekonomik boyutu da var doğal olarak. Hatırlarsanız Ekonomi Bakanı, devlet kurumlarına tasarruf çağrısı yapmıştı. Belediyeler de bu kapsamda mı acaba?

Enflasyonun ve doğal olarak da ekonomik krizin tavan yaptığı bir ortamda birkaç sanatçıya halka ait ne kadar para ‘akıtıldı’ acaba?

Kültürel faaliyetler adı altında halkın değerlerine ve inançlarına karşıt olan insanlara halkın rızkını fütursuzca ‘akıtmak’ israf değilse nedir acaba?

Bunca krize ve acıya rağmen sırf karşı tribünlere oynamak adına birilerine para akıtmanın ve de bununla övünmenin aynı zamanda siyasi bir karşılığı da olmalıdır.

Bu tür siyasiler neden kendi tabanlarının talep ve tepkilerini dikkate almıyorlar acaba? Kendilerini alternatifsiz mi görüyorlar yoksa?

Birkaç soruyla bitirelim yazıyı.

Belediyelerin düzenledikleri bu tür organizasyonlarla kaç tane depremzede ev sahibi yapılabilirdi?

Kaç öğrenciye burs verilebilir, kaç öğrencinin yurt ve barıma sorunu çözülebilirdi?

Aldıkları düşük maaşla yaşam savaşı veren kaç bin emekliye sosyal anlamda destek çıkılabilirdi acaba?

Kaç yüz kiracıya kira desteği sağlanabilirdi verilen paralarla?

Son olarak şunu belirtelim ki; AK Partili belediyelere hem de “Hafız” olduğu söylenen belediye başkanlarına bu tür işler hiç yakışmıyor.