• DOLAR 34.104
  • EURO 37.922
  • ALTIN 2818.081
  • ...

Gazze savaşı devam ediyor. Bir ay sonra bir sene dolacak. On binlerce masum çocuk, on binlerce masum sivil öldürüldü. Gazze yerle bir edildi. Gazze açlıkla sınanıyor. Hasta ve yaralı ilaç bulamıyor. Hastaneler yerle bir edildi.

Dünyada şu anda bulunan tüm uluslararası kuruluşlar bu savaşın yanlış bir savaş olduğunun altını çizerek, durdurulması için bir şekilde İsrail’i uyardı ama; israil terör çetesi bu savaşı durdurmuyor ve Gazze’de masum sivilleri bombalamaya devam ediyor. israil terör çetesi insanların tarihinde gördüğü en vahşi terörü gösteriyor ama; kendilerini medeni ve gelişmiş ülkeler olarak tanıtan Batı medeniyetinin en ileri temsilcileri bu teröre destek sağlıyor.

Tüm dünyada ebeveynler çocuklarını okula göndermek için hazırlıklar yaparken ve çocuklara okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri alırken Gazze’deki ebeveynler çocukları toprağa vermek için kefen alıyorlar. Gazze’deki çocukların gidecek okulu değil, umudu bile kalmadı. Bizler çocuklara okul harçlığı verirken hiç Gazzeli çocukları aklımıza getirdik mi?

Ne acı verici bir şey. Bir çocuk öldürüldü ‘Narin Güran’ Türkiye ayağa kalktı, herkes onu konuşuyor. Bir yıldır İsrail, ABD’nin verdiği bombalarla çocukları öldürüyor, paramparça ediyor bu kadar ses çıkarmadık.

Taştan, tuğladan inşa edilen Mescid-i Aksa kırmızıçizgimiz idi ama; etten, kemikten ve ruhtan yaratılan bir çocuk bir türlü kırmızıçizgimiz olamadı. Bu anlayışı asla anlamayacağım. Bu mescit çocuklar için inşa edilmemiş miydi? Bunlar değil mi büyüyünce o mescitte namaz kılacak olanlar. Mescit mi insanlar için yoksa insanlar mı mescit için, anlamadım.

İktidarı elinde bulunduranlar, ordulara hükmedenler ne zaman bu çocukların ahını duyacaklar? Bir yıldan beridir söylenen sözler, yapılan boykotlar, gerçekleştirilen temaslar hiçbir işe yaramadı. Yapılan duaların haddi hesabı yoktur. Bu, israil’in demir kubbesini delemeyen dualarımızı, yaptığımız temasları ve devam eden boykotları yeniden gözden geçirme zamanı gelmedi mi? Ne zamana kadar kendimizi kandırmaktan vazgeçeceğiz?

İran’ı ve Çin’i, Rusya’ya silah temin etmekle suçlayan ABD, israil terör çetesine her türlü silahı temin etmiyor mu? Ukrayna’ya silah verenlerin hepsi israil’e silah vermiyor mu? İran ve Çin Rusya’ya silah vermiş olsun, anlarım, Rusya bugün sadece Ukrayna’ya karşı savaşmıyor tüm Batı ülkeleriyle savaşıyor. Batı, Ukrayna’ya her türlü silah, zırhlı araç ve parasal destek sağlarken karşısında nükleer silahlara sahip güçlü bir Rusya var onu da anlamak mümkün ama; elinde hiçbir şey olmayan onlarca yıl abluka altında yaşayan Gazze’ye karşı israil’e silah tedarik edenler, sivil insanların üzerine atılması için bu teröristlere tonluk bombalar verenler insan olamaz. Bunlara selam veren, onlardan selamı alan da insan değildir. Bunlar deccalın askerleri, İblisin yeryüzündeki temsilcileri. Başka söz bulamıyorum.

Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna düzenli ordusu olan yaklaşık 37 milyon nufüsa sahip, 603.628 km² yüzölçümüyle tamamı Avrupa'da olan büyük bir ülkedir. Gazze Şeridi ise Akdeniz kıyısında yer alan dar bir sahil şerididir. Doğu ve kuzeyde israil terör örgütü, güneyde ise işe yaramayan Mısır ile komşudur. Yaklaşık 41 kilometre uzunlukta ve 6-12 kilometre genişlikteki şeridin toplam yüzölçümü 360 km² dir. Düzenli ordusu yoktur, silahı yoktur, silah tedarik eden de yoktur, yardım eden de yoktur, hala abluka altındadır ve nüfusu 2,142 milyondur. İsrail tüm gözüyle bu yeri havadan ve karadan bombalamaktadır. Bu israil terör çetesine silah tedarik edenler ve parasal destek sağlayanlara ne ad verilir siz söyleyin... Gazze’ye selam, direnişe devam!