• DOLAR 34.135
  • EURO 38.124
  • ALTIN 2883.044
  • ...

Geçen hafta bir grip virüsüne yakalandım. Çok ağır bir versiyon olmalı ki, gripten  pek yatmazdım hep ayakta geçirirdim. Bu sefer yatmadım ama; yatırdı... Ölüyorum zannetim vasiyet etmeye bile başlamıştım. Tam üç gün beni perişan etti... Belki genç yaşlarda kolay geçirmişimdir. Şimdi tabiki eski sıhhat ve sağlığın eseri bile kalmadı, vucudumuz zayıflamış... Evde yatakta kalmışken çok zamandır seyretmediğim televizyon kanallarına bir bakayım dedim. Haber bültenlerini seyretmeye imkanım oldu. Genelde internet üzerinden haberleri takip ederim... Aman Allah’ım dedim... Haberler değil adeta korku filmleri... Bu duruma acil devletin el atması lazım... Bu haber bültenleri telvizyondan haberleri takip edenlerin psikolojisini darmadağan eder. Ölüm haberleri, cenaze görüntüleri, gasp ve kavga haberleri... Hırsızlık olayları, hastanedeki kavgalar ve yoldaki kazalar. Dolandırılan insanların hikayeleri, boşanan çiftler ve savaşta ölen siviller, şehit olan askerler, öldürülen teröristler hiç eksik olmuyor. İnanın, üç gün içerisinde ne kadar çok olay olmuş dedim... İnsan dışarıya çıkmaktan korkar! Memleket çok tehlikede... Bu haberleri seyreden insan memleketi kaos içinde zanneder. Sunucular ciddi yüz ifadesiyle bu haberleri anlatırken ‘silahlanalım’ dersiniz!

Galiba bu kanal böyle haberleri veriyor diğerlerine bir bakayım dedim... İnanın, değişen hiç bir şey yok. Tüm kanallar aynı seviyesiz haberleri veriyor ve insanların psikolojisini bozuyor. Evde tek başına kalan kadın ya da yaşlı bir nine korkudan kimseye kapıyı açmaz. Eve gelen koca bile dışarıda kalabilir... Dünya haberleri belki farklıdır diye düşünürken yine aynı manzara... Dünya’dan da aynı görüntüleri toplamışlar evde oturan kadınlara, çocuklara bunları servis ediyorlar... ABD’de polis birini dövmüş, Kanada’da hayvanlar ölmüş, hırsız gece daireye girip çifti kesmiş gibi haberler tekrar tekrar verilmektedir. Rus askerleri öldürüldü, Ukraynalı çocuklar zor şartlarda yaşıyor. Yahu biz Müslümanız! Biraz merhametli olun, bir tane bile olsa güzel haber verilmez mi!? Düşünün yaklaşık 11 ay süren Rus-Ukrayna savaşında on binlerce asker öldü ama; ne Rusya tarafından ne de Ukrayna tarafından da hiç bir asker cenazesi gösterilmedi. Bizim kanallar gasilhaneden başlayarak lahde kadar canlı yayınla gösteriyor. Bu haber bültenlerini hazırlayanlar hiç mi insan psikolojisini düşünmüyorlar...!? İnsanların zaten artan fiyatlarla psikolojisi bozulmuş durumda!

Siyasi haberlere bakarsanız siyaset değil, tiyatro seyredersiniz. Birbiriyle dalga geçme, birinin yalanını ortaya çıkarma, diğerinin kirli çamaşırlarını gösterme... Seviye sıfırın altında... Milyarlarca dolar Türkiye’ye geliyor, petrol bulundu, gaz satıyoruz, altın bulduk... Yunanistan’ın yarısını alacağız, tüm dünya Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor. Kiralar düşecek, herkes ev sahibi olacak... Fiyatlar düşmeye başladı... Haberler bitiyor, diziler başlıyor... Haberleri seyredip dizi seyretmeye başlayan ise kesin kafayı yer. Dizide herşey çok güzel devam ediyor, villalarda ve gökdelenlerde boğaz manzaralı evlerde yaşayan insanlar, restoranlarda yemek yiyen aileler ve oturdukları yerde para kazanan gençler, adeta cennet sergileniyor. Hakkaten kafayı yememek elde değil. Bu programları seyreden insanların psikolojisi sağlam değildir. Buna acil birşeyler yapmak lazım. Hergün olumsuz haberleri seyreden insanların bu hayata bakışı nasıl olacak kendiniz bir düşünün... Gerçekten hayal kırıklığına uğradım... Bu millet bunu hak etmiyor...