• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...

BATI’da bir Meclis’in renkliliği temsiliyet değeri ile ölçülür.

Yani farklı renk ve fikirdeki insanlar mecliste olunca, yani farklı düşünenler de kendini ifade edebilince bu durum ülkenin birliğine ve dirliğine yatırım olarak addedilir.

Bizde ise tektonculuk hakimdir

Ülkede tek parti silme götürse ve meclisin tamamı tek renk olsa başarı kaydedilir. Çünkü bizde öteki vardır. Yani düşman. Biz muhalifimizi düşman görürüz. Muhalifimiz de bizi!

Evet son günlerde HÜDA PAR gündeme gelince ortalama ahlaki kriterlere sahip olanların “evet mecliste farklı renklerin olması güzeldir demesi” gerekirken herkes kendi meşrebince HÜDA PAR’a yüklendi

Şeriatçı ile Kemalist hatta HDP’nin etkisindeki Kürt bir arada “HÜDA PAR’ın mecliste ne işi var” cümlesini kullanınca insan gayriihtiyari üzülüyor.

Oysa meclisin tüm renklere ihtiyacı var. Nasıl ki hakim unsur liberalizm, nasıl ki mecliste milliyetçi Türk var, Sosyalist Türk, Kürt var… Nasıl ki Türklerin tüm renkleri mecliste, Kürtlerin de tüm renkleri mecliste olmalı.

Mesela tüm partilerin liberalleşmesi sizi rahatsız etmiyor mu? Biri çıksın da farklı bir cümle kursun diye özlem duymuyor musunuz

Mesela 6’lı masanın 5 ayağının İstanbul Sözleşmesini getirme vaadi ilginç gelmiyor mu?

Sosyalist olan TİP

Derdim Kürtler diyen HDP

İslamcı Davudoğlu

Milliyetçi Akşener

Liberal Ali Babacan…

Hepsinin İstanbul Sözleşmesinde birleşmesi normal mi? Bu nasıl bir sözleşmedir ki İslamcısından sosyalistine liberalinden milliyetçisine hepiniz ikna oldunuz diyecek biri var mı mecliste? Yok.

İşte bunun için HÜDA PAR mecliste olmalı. Daha İslami bir muhalefet için!

Sonra Kürt meselesi…

AK Parti’yi iki milliyetçi partinin ortasında bırakmak mı doğru bir dil ve yöntemdir yoksa ona “sen merkez partisin, yerine geç, Kürt meselesinde çözümü bekleyen sorunlar var. Misal çocuklarımız ana dillerini unutmak üzere, Kürt illerinde Kürtçeyi zorunlu kılmak gerek” diyen bir dil mi Kürtlüğe ve ülkeye fayda sağlar?

Kürtler çok ciddi oranda HDP’ye oy verip, Kürt meselesinde adımlar atmasını beklerken HDP’nin gündeminde ya ekolojik sorunlar var ya Apo’nun tecridi var ya eşcinsellerin hakları!

Her seçim döneminde Türk Solu’na kaldıraç olacağına Kürt meselesine kaldıraç olsaydı; Kürtçenin yok oluş süreci yaşadığını, devletin Kürtçeyi Kürdistan’da zorunlu dil kategorisine alması gerektiğini gündemleştirseydi de sevinseydik…

Ama ne gezer.

Varsa yoksa Türk Solu’nun kirli emellerine aracı olmak!

HÜDA PAR işte bunun için de mecliste olmalı?

Sahi Kürt oyları ile mecliste olan TİP vekilleri şu ana kadar Kürtlük adına herhangi bir adım attı mı?

Bir açıklamaları var mı? Yok.

O halde özellikle Kürtler…. Dilinin sürmesini isteyen Kürtler… 40 yıldır DEP/HADEP çizgisine oy verdiği halde bu coğrafyanın Kürdiliğe kazanım noktasında daha bir adım ileri gidemediğini gören Kürtler… Evet siz…

Hiç değilse bir kere HÜDA PAR’ı denemek zorundasınız…