• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Bırakın doğum gününü doğum yılı bile tartışmalı olan Hazreti İsa, Katolik, Protestan, Süryânî ve Rumlara göre 24-25 Aralık gecesi doğmuştur.

Her ne kadar (Noel) doğum günü 525 yılında belirlenebilmişse! de artık Hristiyan dünyasında kahir ekseriyet bu konuda neredeyse hemfikirdir. Onlara göre Hz. İsa(as) 24-25 Aralık gecesi doğmuştur.

Aslında 25 Aralık, putperest Roma`da -günler uzamaya başladığı için- ‘Işık Tanrısının` doğum günüydü. Fakat Hristiyanlıkla- Putperestliği sentezleyen ortaçağ Hristiyan din adamları ve Roma Devlet erkânı için bu ayrıntı önemli değildir.

Hem İsa küfrün karanlığını yırtan bir ışık değil miydi? Şüphesiz o bir nurdu… Ama bir sentez değildi.

Evet, o dönem Hristiyanları putperest Roma`nın inançları ile dinlerini sentezlediler… Roma`nın çok tanrıcı inançları ve Hz. İsa`nın(as) öğretileri içiçe geçti ve tahrifat dediğimiz süreç yaşandı.

Peki, İslam Dünyası Hz İsa`ya hakkı ile sahip çıkabildi mi?

Bir düşünün bir peygamberin doğum gecesi bahane edilerek her çeşit haram işleniyor ve Müslümanlar hala bir alternatif anma programı düzenlemekten yoksun!

Hz İsa`nın doğum gecesi olmasa da Noel(doğum) gecesi dedikleri 31 Aralık`ta, milyonlarca insan içki içiyor, zina ediyor, boğazına kadar günaha dalıyor. Peki, Hz İsa`nın Tevhid mesajını anan kaç insan var?

Hz İsa ile (haşa) kumar arasında zerre kadar bir bağlantı yokken o gece kumar illeti (adına piyango diyorlar) arz-ı endam etmiyor mu? Bu gece sekülerizmin mi putperstliğin mi Işık Tanrısı Mitra`nın mı doğum gecesi yoksa Ruhullah Hz İsa`nın mı?

Bir peygamberin bu şekilde anılması neden bizi rahatsız etmiyor? Ediyorsa neden Hz İsa`yı anma ve anlama etkinlikleri düzenlemiyoruz?

Yoksa biz de mi “İsa Hristiyanların peygamberidir” yanlışının kurbanları olduk?

Daha önce de yazmıştım

“Biz Türkiyeli Müslümanlar -hatta dünya Müslümanları- İslam'ın aziz peygamberi Ruhullah Hazreti İsa'ya(as) yeterince sahip çıktık mı?

Onun mübarek Mevlid Gecesi'nde biz ne yaptık?

O'nun soylu mücadelesini anlatan programlar yaptık mı? Allah'ın ruh üfleyerek Hz. Meryem'e bahşettiği efendimizin soylu mücadelesini anlatmak için seferber olduk mu? Yoksa birileri bizim olayı okumamamız için meseleyi Çam-Hindi-Piyango-Noel Baba denklemine mi hapsetti?

Yıllar yılı bu dörtlünün İslam dışı olduğunu söylediğimiz halde neden Müslüman halkımıza ciddi derecede tesir edemedik?

Müslümanların Aralık ayını “Hz. İsa'yı ve Soylu Mücadelesini Anlama Ayı” ilan etmesi faydalı olmaz mı? Yılbaşı gecesi tekbirlerle, kasidelerle Ruhullah'ı (AS) anmamız nasıl olur? Hristiyan dünyasını silkeleyecek etkinlikler ile İslam'ın aziz peygamberinin mübarek mesajına yapılan bu çirkinliği durdurmak için seferber olmamız gerekmez mi?

Bir peygamberin mübarek doğum gününde bu rezaletlerin yaşanması sizi rahatsız etmiyor mu yoksa? Hz Muhammed'in kutlu doğum gününde böyle bir rezaletin yaşanmasına hiçbirimiz tahammül eder miyiz? Hayır.

Hani biz peygamberler arasında ayırım gözetmiyorduk?”

Değil mi?

Diğer Köşe Yazarları