• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...

Bismihi Teâlâ                                                                                                      

Ağzı olan konuşuyor… Mangalda kül bırakılmıyor… Milletin nabzına göre en güzel sözlerden demetler sunuluyor… Yani laf ebeliğinin haddi hesabı yok.  Öte yandan gidişattan memnuniyetsizlikler sıra sıra dökülüyor ağızlardan! Uygulamaya, icraata gelince samimiyet testinden geçilmiyor!.. Islah projeleri gösterme cesareti, iradesi gösterilmiyor açıkçası! Yoksa alan memnun satan memnun misali kandırmacalar, yüzsüzlükler midir yaşatılanlar! O halde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!!!

Seküler, ulusal ve sosyalist yapılar gençlikteki hayâ perdesini kaldırmak için sanatsal, kültürel, sportif isimler altında festivaller, şölenler gibi faaliyetler en büyük dayanaklarıdır... Bu şenliklerle gençliği, mahremiyeti açıkça hedefledikleri için her türlü münkiratlar sergileniyor! Başka deyişle halkları uyuşturmak adına her türlü rezaletler sahneleniyor. Sonuçta bir curcuna alıp başını gider!..

Metropollerde bu tür eğlentiler içindeki habisliklerle aleni bir şekilde yapılmasından imtina edilmez. Yıllarca sosyalist yapılar hedefledikleri gençliği oluşturmak adına bu tür etkinliklerden pek ziyade nemalandı.

İşin cabası bu tür şenliklere masum isimlerin verilmesidir. ‘`Karpuz festivali``, ‘`Muz festivali``, ‘`Kayısı festivali``… Bazen de coşkuyu, hazzı çağrıştıracak türden; ‘`Rocke festivali``, ‘`Caz festivali``… Kimi zaman film, opera, dans, baleri türden… sonuçta ne olursa olsun düşlenen, amaçlanan; mahremiyet sınırlarını aşan görüntüler, haramların envaı türü melanetleri!!!

Geçen günler Diyarbakır`da tertiplenen ve çapı genişletilen ‘`Gençlik Festivali`` inde ne murat ediliyor? Hedeflenen ne? İktidarın desteklediği dolayısıyla yerel yönetimlerin, organizesinde büyük katkılar sağladığı bu festival, HDP`ye bir alternatif mi yoksa? Bu tür etkinliklerle bölge halkına şirin görünme hülyaları mı?

Festivalin muhtevasından icrasına kadar yaşanılanlar tüyler ürpertici türden… Yoksa iktidarca atanan kayyumlar eş başkanlarla bir rekabetin içerisinde mi? Dindar nesil hülyasından vazgeçip dini dar nesiller yetiştirmenin icraatları mıdır uygulamaya konulanlar!?

Bir yandan Fatihler, Selahaddinler, Asımın Nesli yetişsin denilecek öte yandan sahabeler kenti Diyaribekir`de festivalin içeriğinde yüzlerce sahabenin meftun olduğu hakikatler zerk edilmeyecek. Fethe dair ruh işlenmeyecek… ‘Oyun, eğlence, spor gibi etkinliklerle saf dimaklar; bir curcuna ile ar damarlarına halel getirecek ortamı yaratmak, çağrılan sanatçıların yaşam tarzları saf gençlere model olarak sunulacak, kızlı erkekli gösteriler, sahneler yaşatılacak ve ebeveynlerinin vergileri ile hazz uğruna israfın en çirkini gösterilecek…` Böylelikle dindar nesil demagojisi yapılacak!

Kısacası öz ile sözün ihtilafı yaşatılacak…

Kamu tasarruf tedbirleriyle halkın inancı, kültürüyle bağdaşacak etkinlikler iptal ediliyorken birilerinin hesabına hizmet edecekse bu tür etkinliklere kısıtlama getirilmeyecek! Mademki; 'Tasarruf tedbirleri' düşünülüyorsa neden bu etkinlik iptal edilmiyor? Bu noktada demek ki iktidarın maslahatı uğruna, herhangi bir tasarruf tedbirinin gelmediği anlaşılmıyor mu?

Acaba milletin vergileri ile bu habis, ifsat etkinliklere son vermenin zamanı gelmeyecek mi?

Dini bütün ele almakla dindar nesiller yetişir gerisi boş bir lakırdıdan öteye geçmez.
Kalın sağlıcakla...