• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...

Afganistan dışında; dünya despotlarının hükmetmediği başka bir diyar var mı bilmem ama zorbaların; Afganistan’a “zulüm ve sömürülerinin finiş noktası” olarak, mutlaka aşmak istedikleri bir zorlu dağ zirvesi olarak baktıkları açık. An itibarlıyla halen aşamadıkları bir zirve olduğu da bir gerçektir.

Aşamayacaklar ama durmayacaklardır! ABD ve AB istihbaratları, sersemlemiş, habire raporlar yayınlamaktadırlar. Bilim Araştırma Kurulu Başkanı Blinken’in de tescil ettiği, Ortadoğu ve Afganistan hakkındaki durum özetle şu:

“Yirmi yıllık savaşta, -istihbaratın belirttiği alanlarda- toplam 14 trilyon dolar harcanmış.

Bu paranın yarısı, özel savunma şirketlerine harcanmış. (Bu şirketlerin başında, başta Irak olmak üzere, işgal edilen yerlerde sivil katliamlarıyla bilinen Bileckwoter gelmekte).

Silah üretimi, Irak ve Afganistan işgalleriyle zirve yapmış. Bunda özel savunma şirketlerinin raporları etkin olmuş.

Özel şirketlerin savaş tarz ve taktikleri, Amerikan’ın imajını ciddi şekilde bozmuş.

Afganistan’daki çöküş, önceden öngörülememiş.

Teknoloji, bir azınlık tarafından kullanılmış; sahadaki asıl kadrolara, özellikle de Afgan ordusuna gereğince öğretilmemiş.

İşgal edilen yerler yeniden yapılandırılırken, niteliksiz ve kişiliksiz kadrolar öncelenmiş.

Afganistan’daki rejim; İslami antiemperyalist zihniyetlerin diriliş ve direnişini hızlandıracak, küresel terörü körükleyecektir…” (Bu, bizim çıkarımımızdır)

*Batı istihbaratlarının bu raporu; Kutsal Kitab’ın nüshaları gibi. Yani öz ve çekirdek kasıtlı tahrif edilmiş, ezici çoğunluğu doğrudur. Bu rapordan şahsen şunları okuyorum.

Üzülmemize çok da gerek yokmuş(!). Bize rejim ihraç eden Haçlı’nın durumu da bizden farklı değilmiş! Orda da derin devlet vardır.

Küresel savaşı, devletlerden ziyade, kamuya hükmeden özel savaş şirketleri istiyor ve başlatıyor.

Savaştaki sivil katliamlar, tesadüfi değil, taktik gereği, planlı olarak yapılmaktadır.

Savaş sanayisi baronları, Amerika’ya hakimdir, iktidarları onlar şekillendiriyor. Tramp’ın, Afganistan’da rövanşı konuşması; iktidara talip çevrelerin savaş vaatleri de silah/savaş baronlarına verilen sözlerdendir.

Amerika gibi küresel güçlerde; savaşların doğuracağı acıları, yıkımı, ağır maliyeti ve netice olarak oluşacak terör ve terörizmi; bir kıymet olarak görmeyen hata bundan beslenen bir etkin yapılanma ve sektörler vardır.

Komuta kademelerinde; savaş alanındaki gerçekleri çarpıtarak raporlar hazırlayan kişiler var. Mesela Amerika; sahte raporlarla; “Afganistan’da Taliban çöktü/çökecek, zafer kazanılacak, madenleri güven içinde işletilecek...” tezine inandırılmıştır.

İşgal yerlerindeki işbirlikçiler, ehliyete göre değil, itaate göre seçilmiştir.

Bu sonuçtan da şunları okumak mümkün:

Amerika’daki iktidarlar; özel savunma şirketleri ve bunların da üstünde olan Yahudi Sermaye’ye karşı zayıftır, belki de bunların emrindedir.

Afganistan’da rencide olan Büyük Şeytan’ın gururunu tatmin, gücünü tescil etmek için yeni bir savaş veya savaşlar kapıdadır.

ABD; İslami bir iktidarın başarısızlığı ve iç savaş için Afganistan’da özel kişi ve kadrolara suikast ve sabotajlar düzenleyecektir.

“Tuzakların üstünde tuzakları olan Rabbimiz; “ağır bedellerle bu günlere gelen Afgan kardeşlerimizi; istişare, af, tolerans ve istikrarın adresi yapsın! Oradaki ihanet hesaplarını, sahiplerinin başlarına geçirsin! Âmin.. weselam!

 

HİSSE:

1-Anadolu Medya Ödülleri’ni hak eden(!?) eski spiker Veyis Ateş ve Ece Üner’in ödülleri iptal edilmiş..

Molla Cami; “Sultanların etrafındaki insanlar, dağların zirvesinde, uçurumlarda gezen insanlara benzer. Düştüler mi paramparça olurlar!

Tavsiye; sultanlara yaklaşırken aman dikkat.. ucuz bir pahaya satılır hatta infaz edilirler biline!!

 

2-DİB Sayın Mehmet Görmez; Ramazan Günlükleri kitabını yayımladı. Hayırlı olsun!

Orda; ‘günaydın’ ve ‘tünaydın’ diyerek selamlaşmayı kınamış..  

Her bijî; tu, her hebî Seydam!

Bu; “cahiliye dönemindeki selamlaşmadır…” demiş. Bundan ciddi rahatsız olan bir azınlık olmuş.

Doğru demiş; Kitab’ın içinden… “..tünaydın..” ile olsa olsa covit19 gelir bilmiyorlar mı?

Tarihi kayıtlar; taş ve tahtadan oyulmuş ortaçağın düzmece ilahları.. helvadan bile olsa şirktir; dönemi de, Cahiliye’dir diyor ama anlatamadık gitti!

Sorun şu: Dünküne Ebucehil denildi de bu günkü varislerine “..ne derler sizde?”

 

4-Taliban; Amerikan işbirlikçisi devlet adamlarının evlerini aramış. Milyon dolarlar ve külçe külçe altınlar bulunmuş!  Bunlardan biri de kendisini, devlet başkanı vekili olarak atayan  Emrullah Salih…

Eski Başkan Gani kaçarken, yanında 169 milyon dolar götürmüş.. Şimdilik rekor onda!

ABD’nin trilyonlar harcadığına bakılırsa aslında hayli az götürmüş gibi kılıç artıkları..

Demek aramak şart ama Afgan arazisi çok dağlık.. Mücahidi İHA/SİHA’lara karşı barındıran o dağlarda külçeleri bulmak kolay mı?

Yüz yıl sonra Anadolu’mda Ermeni gömüsü arayanlara sormak lazım...

Kim bilir, milyar dolarlar da çıkabilir!