• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...

Bu batı medeniyeti şimdilerde kendini gayet medeni ve insani olarak pazarlıyor ya, külliyen yalan.

Bunların geçmişlerine bak, sadece talan ve yağma üzerine kurulmuş bir düzenden başka bir şey değiller. Ama teknolojik üstünlükleri onlara sanki medeniyette de bir üstünlükleri varmış gibi bir algıyı oluşturmalarına sebep oluyor. Hâlbuki insanlıkta sınıfta kalmışlar. Hem de her çağda.

Şimdi diyeceksiniz ki madem insanlıkta sınıfta kalmışlar o zaman neden dünyanın birçok ülkesindeki insanlar onlara gitmek istiyor?

Bunun birkaç sebebi var. Birincisi bu sömürme politikası onlara zenginlik sağlamış. Dolayısıyla müreffeh bir hayat yaşıyorlar. Bu da fakir toplumları, özellikle sömürülen toplumları cezb ediyor.

 İkincisi sömürülen ve sürgün edilen milletlerin başındaki yöneticiler bu batılıların adamları. Dolayısıyla halk deyimiyle yerindeyse köpekten köpeğin sahibine sığınıyorlar.

Bir diğer neden de batı uzun süren savaşlar sonunda yoruldu, yıkıldı ve bundan ders çıkardı. Kendi aralarında sıkı bir hukuk oluşturdu. Bu hukuk her ne kadar sadece kendileri için olsa bile en asgarisi bile zulüm altındaki toplumlar için bir kurtuluş kapısı olarak görülüyor. Bunların hepsi yan yana geldiğinde ister istemez bir cazibe oluşturuyor.

Dün orduları ile işgal ederek sömüren batı medeniyeti, bugün de kurduğu dev şirketlerle yine aynı çarkı devam ettiriyor. Hem daha ucuz ve hem de daha tehlikesiz.

Dünyanın önde gelen bütün şirketleri batı kaynaklı. Paranın aktığı sanayi, giyim, kozmetik ve teknolojinin şirketleri onların elinde. Ve öyle bir sistem kurmuşlar ki başkalarının bu piyasaya girmesine de müsaade etmiyorlar.

Artık Müslüman toplumlar bunu görmeli ve kendi aralarında ekonomik bir sistem oluşturmalı. Rahmetli Erbakan hocanın yapmaya çalıştığı gibi ortak para ve pazar birliği oluşturmalı. Böylece hem parasal olarak ve hem de hammadde ve tüketim olarak batının boyunduruğundan kurtulmuş olacağız.

Zaten batının elinden ekonomik gücünü aldın mı sudan çıkmış ballık gibi birkaç yılda söner gider.

Batıya kaşı elimizdeki en büyük silahlar bunlar. Zaten medeniyetin insanlığa bakan yönü ile çoktan çökmüşler.